Bonapeti.rs»Saveti»Kako da filetiramo skušu?

Kako da filetiramo skušu?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
125
Kako da filetiramo skušu?

Skuša je veoma ukusna i korisna riba, koja je veoma dobar izvor vitamina B3, B5 i B6, kao i selena, kalijuma, fosfora. Ima je na tržištu, jeftina je i može se pripremati na mnogo načina.

Ako želite da filetirate skušu, a imate celu ribu, pogledajte kako to možete učiniti. Prvo joj rasecite stomak veoma oštrim nožem i izvadite iznutrice.

Operite dobro ribu pod hladnom tekućom vodom. Dobro očistite crnu traku, koja se nalazi ispod kičme i ponovo je operite. Odsecite peraja i odstranite škrge. Tako očišćenu skušu postavite na dasku za sečenje, a leđa treba da budu prema vama.

Uzmite oštar nož i horizontalnim pokretom zasecite u predelu kičme u pravcu od repa prema glavi. Odvojićete polovinu ribe. Drugu polovinu obradite na isti način, držeći kost koja ostaje u sredini. Uhvatite levom rukom kost, a desnom secite i odstranite kost.

Očistite kosti od rebara koje su ostale u fileima i to je sve. File se najlakše priprema na roštilju, a nakon toga se služi sa prilogom od kuvanog krompira, kupus salate il salate po izboru.

Pogledajte i neke ideje za pripremu skuše: Skuša sa kiselim mlekom, Janija od skuše i Punjena skuša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni