Jedan od sigurnih načina da oduševite goste je i taj da im poslužite domaću tortu sa čokoladnom glazurom. Na žalost, da preliješ tortu čokoladom zvuči lakše nego što je to u suštini. Čokoladna glazura ili čokoladna kuvertira imaju svoje tajne za pripremu i realizaciju.
Važno je da napomenemo da se torta preliva čokoladnom glazurom, a ne nekakvim čokoladnim kremom, jer ćete u tom slučaju omekšati kore i narušiti njen izgled.
Čokladna glazura za prelivanje torti se pravi od čokolade istopljene u vodenoj kupci i koju se dodajte maslac. Standardni recept za čokoladnu glazuru uključuje i sveže mleko ili biljnu pavlaku, kao i šećer u prahu.
Cilj je da od ovih namirnica dobijete smesu gustine testa za palačinke, koju odmah treba da sipate preko torte i da zatim glazuru pažljivo zaravnite špatulom. Nakon toga se torta ostavlja na hladnom, da se glazura stegne i tek onda je spremna za posluženje.
Komentari