Kako da očistimo keramički tiganj?

Kako da očistimo keramički tiganj?

Keramički tiganj je izuzetno zdrav način da pripremite ukusna jela. Kuvanje u njima zahteva manje vremena i manje masnoće. Hrana se ne lepi za keramičku podlogu.

Keramičko posuđe se sve više upotrebljava u kulinarstvu, zbog mnogobrojnih prednosti u odnosu na ostalo posuđe. Ipak, kao i kod svih ostalih vrsta posuđa i sa keramičkim posudama treba da budemo pažljivi kod njihovog čišćenja, kako bi ih koristili i uživali u njima duže vreme.

Keramički tiganji su veoma izdržljivi na ogrebotine i mogu da se peru u mašini za pranje sudova. Ipak, ne treba ih čistiti veoma često ovim metodom, jer se može desiti da se tiganj slomi.

Ove posude se peru veoma lako sa malo deterdženta i vode, jer se hrana na njih ne lepi i nema potrebe da se mučite oko odstranjivanja ostataka. Operite posudu, obrišite je i tiganj je spreman za sledeću upotrebu. Ne koristite previše preparata za čišćenje, kako tiganj ne bi zadržao neprijatan ukus sapuna ili deterdženta.

Na keramičkim tiganjima se veoma teško obrazuju naslage, ali ako se to ipak desi, budite pažljivi i ne koristite grube sunđere ili žicu, kako ne bi oštetili keramički sloj. Ako ste pripremali neko lagano jelo i pri tom niste koristili masnoću, možete tiganj samo oprati tekućom vodom i da ga osušite.

Cena keramičkih posuda je malo viša, ali je to opravdana investicija, koja vam garantuje zdravu ishranu. Uvek se trudite da razlikujete keramičke posude od posuda sa keramičkim slojem. Prvi su dosta skuplji i teži, dok su drugi laki i ujedno i jeftiniji.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji