Mogu li da se jedu banane kod gastritisa i kolitisa?

Mogu li da se jedu banane kod gastritisa i kolitisa?
Fotografije: bonapeti.rs

Banane se nalaze u grupi najzdravijeg voća, ali tek manjina naslućuje koliko u stvari mogu da budu korisne kod određenih zdravstvenih problema. Gastritis i kolitis su veoma neprijatna oboljenja želudca, kod kojih treba biti posebno pažljiv sa namirnicama koje se konzumiraju.

U odnosu na banane, možemo reći da su one idealno voće za konzumaciju kod gastritisa i kolitisa, jer umiruju upaljenu sluzokožu želudca. Ovo ipak važi samo za dobro sazrele banane. Nemojte jesti nedovoljno sazrele banane, jer mogu da imaju negativan rezultat.

Ako patite od gastritisa, čak se preporučuje i dijeta sa bananama. U prvoj nedelji dijete jednog dana jedite samo banane. U drugoj nedelji povećajte dane na 2, a tokom treće nedelje možete jesti samo banane 3 dana.

Banane se nalaze u grupi voća koje se najbolje usvaja od strane želudca, ne izaziva kiseline i kao što smo već naveli umiruje sluzokožu želudca ne samo kod gastritisa i kolitisa, već i kod čira na želudcu. Što su banane zrelije i sa više pega po kori, to je bolje za vaš želudac.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji