Mnoge domaćice smatraju da je uklanjanje kostiju iz celog pileta veoma težak zadakat, ali ako dobro pratite sledeće savete, dobićete perfektno pile bez kostiju, koje možete napuniti nadevom po izboru. Prvo, dobro očistite i operite pile. Nakon toga mu odstranite krila i trticu.
Nakon toga, rasecite pile po dužini grudne kosti, ali pažljivo zaobiđite grudni koš sa obe strane. Kada stignete do bataka, pažljivo odvojite kost i pazite da ne probijete kožu, lagano izgurajte kost i odstranite je.
Sledi odvajanja grudnog koša pileta, ali budite veoma pažljivi. Na isti način uklonite i kost iz bataka i na taj način ćete pile potpuno osloboditi kostiju.. Po želji, kost u bataku možete i ostaviti.
Kad je pile očišćeno od kostiju u nekim delovima ima samo kože, ali nema mesa. Ta mesta će izgoreti tokom pečenja i zbog toga odsecite jedan deo grudi pileta i stavite to meso na mesta gde nema mesa. Napunite pile izabranim nadevom, vežite ka konopcem i ispecite ga.
Pogledajte i ove ukusne recepte za punjeno pile: Punjeno pile sa šunkom i sirom, Punjeno pile na francuski način i Punjeno pile sa pečurkama.
Komentari