Krompir pečen u rerni je prava klasika i teško ćete pronaći čoveka koji ga ne voli. Pečeni krompir je ukusan kao samostalno jelo, a odličan je i kao prilog za različite vrste mesa i povrća.
Kuvari fanaticii će vam reći da, koliko god lako izgleda da se krompir ispeče, ova operacija kao i sve druge ima svoje finese, koje ćemo vam otkriti tako što započnemo sa informacijom o tome koliko vremena se peče krompir.
Krompir za pečenje treba da bude od vrste koja ima nizak sadržaj skroba, kako bi krajnji rezultat bio odličan.
Nećemo se opterećivati konkretnim odgovorom o tome koliko dugo treba peći krompir u rerni, jer to zavisi od niza faktora - stepena zagrejanosti rerne, recepta za pečeni krompir, veličine i načina sečenja krompira i tako dalje.
Kada uzmete u obzir sve ove faktore, možemo reći da je prosečno vreme pečenja krompira u rerni varira od 30 minuta do 2 sata, a u retkim slučajevima i duže.
Jedinstvenim krompirima u foliji treba oko 1 sat da bi bili savršeno ispečeni. Približno toliko vremena trebaće vam da pripremite i aromatični krompir u rerni.
Malo više vremena će vam trebati da pripremite krompir na Smoljanski način, ali će se vreme koje čekate na kraju isplatiti.
Komentari