Obično se u receptima za kiflice ne objašnjava detaljno način kako da testo, koje ste umesili, treba da nasečete i umotate, kako bi od lopte testa mogli da dobijete desetine ukusnih kiflica. To je u suštini veoma lako.
Kada testo prvi put naraste, stavite ga na radnu površinu, koju ste posuli brašnom i razvucite ga ponovo. U zavisnosti od toga da li ćete praviti obične kifle ili kiflice od lisnatog testa, možda je potrebno da dodate maslac i da testo ponovo umesite.
Kada je testo spremno, treba da ga razvučete u dugačak pravougaonik. Debljina testa treba da bude oko 5-6 mm. Isecite pravougaonik na trouglove sa željenom veličinom osnove (obično oko 10-12 cm).
U osnovu trouglova stavite malo od nadeva, a nakon toga ih umotajte od osnove ka vrhu, dok ne dobijete karakteristični oblik kiflice. Poređajte ih u nauljeni pleh, gde treba da ih ostavite da ponovo narastu i nakon toga ih pecite dok ne budu gotove.
Mnogo oprobanih recepata za kiflice možete otkriti na našem sajtu. Svaka domaćica može prijatno da iznenadi svoje najbliže kiflicama sa marmeladom, milibrod kiflicama ili aromatičnim kiflicama sa cimetom.
Komentari