Bonapeti.rs»Saveti»Šta da uradite ako ste presolili jelo?

Šta da uradite ako ste presolili jelo?

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4723
Šta da uradite ako ste presolili jelo?

Čak se i najboljim domaćicama desi da nekadapresole jelo. Ima različitih načina da spasite presoljeno jelo.

Možete da skuvate jedan ili dva krompira u šerpi sa jelom. Krompir upija so i nakon toga ih možete ukloniti iz jela. Određenim jelima možete staviti sirće. Ovaj trik možete da iskoristite u nekim supama, čorbama i različitim salatama.

Drugi način da spasite presoljeno jelo je da u šerpi sa jelom na nekoliko minuta prokuvate jabuku nasečenu na komade. Nakon toga, izvadite jabuku.

Možete popraviti grešku sa presoljenim jelom i sa veoma malo sode bikarbone. Ali zaista treba da stavite sasvim malo sode - samo na vrh noža. Drugi trik, koji takođe možete iskoristiti, je da u jelo stavite sok od limuna ili paradajz sok.

Pored soka od paradajza, možete koristiti i paradajz pastu. Vi ćete proceniti, na osnovu jela, šta više odgovara. U presoljeno jelo možete dodati i malo šećera. Na taj način ćete omekšati slani ukus.

U određena jela možete da dodate pavlaku i da na taj način neutrališete so, koja je višak. Za presoljena jela možete iskoristiti i pirinač. On takođe veoma dobro guta prekomernu količinu soli.

Presoljena supa ili čorba može se spasiti i sa drugim trikom. U čistu krpu sipajte pirinač ili brašno, zavežite i prokuvajte.

Potopite zavežljaj na nekoliko minuta u tečnost koja vri i izvadite ga. Pirinač i brašno imaju osobinu da upijaju so iz jela. U presoljene čorbe možete da dodate limun, sok od limuna ili sirće.

Možete dodati i testeninu i ona će takođe upiti višak soli. Druga mala tajna, koju možete primeniti je da u čorbu dodate sirovi luk.

Ako presolite kuvano povrće, prosto ga možete isprati ispod česme. Nakon toga ga možete iskoristiti za pripremu jela, a na taj način ćete normalizovati količinu soli i upotrebićete i presoljeno povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni