Kako beli luk deluje kod gihta?

Kako beli luk deluje kod gihta?

Beli luk spada u namirnice preporučene kod lečenja gihta, jer on ima izuzetno pozitivno dejstvo na tok bolesti. Beli luk ima mnogo jedinstvenih osobina, može se jesti svež, od njega se mogu pripremati tinkture, čajevi ili druga sredstva.

Spektar terapijskog efekta belog luka na ljudsko telo je toliko veliki, da se uspešno koristi kod lečenja jakih respiratornih oboljenja, kod patologija mišićnog i koštanog sistema, kao i kod mnogih infekcija i somatičkih oboljenja.

Korisna svojstva belog luka u borbi protiv gihta.

Giht je hronično oboljenje, koje se javlja kao gomilanje kristala mokraćne kiseline u tkivima ljudskog tela. Po principu, kristali se najviše gomilaju u zglobovima. Lečenje gihta je usmereno na uklanjanje jakih simptoma i smanjenje mokraćne kiseline u organizmu, kako bi se sprečio dalji napredak bolesti i da se olakša trenutno stanje pacijenta.

Važnu ulogu u složenom procesu lečenja igra i specijalno napravljena dijeta, koja iz ishrane isključuje hranu koja sadrži veliki broj purina. Takođe, komponente koje imaju pozitivno dejstvo na tok bolesti, treba da budu uključene u svakodnevnu ishranu.

Ako bolesni od gihta poštuju striktno dijetu i konzumiraju samo korisne namirnice, onda će značajno poboljšati zdravlje i zaustaviće brz razvoj bolesti.

Za uspešno lečenje gihta uvek treba da koristite beli luk, jer to povrće ima svojstvo da smanjuje kiselost fizioloških tečnosti u organizmu. Zbog toga, soli mokraćne kiseline se neutrališu i ne javljaju se u obliku kristala, koji se gomilaju prekomerno.

Beli luk aktivno učestvuje u regulisanju normalnih nivoa mokraćne kiseline u krvi.

To se ostvaruje zbog prisustva sumpora u njemu. Dodatna prednost ovog povrća je i njegova sposobnost da smanjuje nivo holesterola u krvnoj plazmi, a to doprinosi normalizaciji kardio-vaskularnog sistema i pomaže da se rešimo viška kilograma.

Beli luk je efikasan pomoćnik kod lečenja gihta. Ipak, uprkos činjenici da je potpuno bezopasan i prirodan lek, njegovu upotrebu obavezno treba da dogovorite sa vašim lekarom.

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji