Koliko vremena se peče bundeva?

Koliko vremena se peče bundeva?

Sada je vreme kada na pijacama možete uživati u velikoj ponudi raznih vrsta bundeva. Bundeva je bogata biljnim šećerima. U nekim vrstama, biljni šećer dostiže i 10%, pa zbog toga nema potrebe da dodajte šećer kod pečenja

Bundeva je dijetalna i svako ko reši da sada bude na dijeti, može je uključiti u svoj režim ishrane. U 100 g bundeve ima samo 17 kalorija. Bundeva je korisna kod niza oboljenja, najviše kod bubrežnih i oboljenja srca i krvnih sudova. Kod nas su najrasprostranjenije bela bundeva i violina. Bela bundeva nije previše slatka i zbog toga je treba posipati šećerom prilikom pečenja.

Vreme koje je potrebno za pečenje različitih vrsta bundeva je takođe različito. Zavisi od količine bundeve koja se peče. Komade bundeve možete lagano da prokuvate, da ih procedite i da ih zatim poređate u pleh za pečenje. Bundevu pecite na 180 stepeni dok ne porumeni. Ne treba dodavati vodu tokom pečenja.

Najukusnija je bundeva koja se peče sa korom. Ako je pečete na ovaj način, najbolje je da na dno pleha sipate 1 šolju šećera. Preko šećera poređajte režnjeve bundeve sa korom na gore, a da mesnati deo bude u šećeru. Sada dodajte i 100 ml vode i pecite dok ne bude gotovo. Na ovaj način ćete dobiti dinstanu bundevu.

Kada bundevu pečete sa mesnatim delo na gore, onda posmatrajte boju bundeve. Kada ona dobije laganu braonkastu koricu, tada je gotova. Vreme pečenja bundeve je oko 50-60 minuta, ali naravno, to vreme zavisi od vrste bundeve.

Kako bi se bundeva lakše i brže ispekla, možete mesnati deo da zasečete na nekoliko mesta. To će olakšati pečenje.

Bundevu možete postaviti i preko papira za pečenje - na ovaj našin ćete se spasiti pranja zagorelih mrlja od karamelizovanog šećera, kojim ste posuli bundevu.

Kada pečete belu bundevu, možete je pokriti folijom, jer su komadi deblji i treba više vremena da se ispeku.

Bundevu violinu pecite na srednjoj temperaturi oko 50 minuta, a belu skoro sat i po.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji