Bonapeti.rs»Saveti»Koje začine stavljati u školjke?

Koje začine stavljati u školjke?

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
47237
Koje začine stavljati u školjke?

Školjke se mogu pripremiti na mnogo različitih načina. One odgovaraju brzoj konzumaciji u obliku salate sa limunom i lukom. Možete ih dinstati sa različitim začinima ili da ih pohujete. Još jedna varijanta je da pripremite čorbu ili supu od školjaka.

Začini koji odgovaraju školjkama su mirođija, so, biber, limun, crni luk, beli luk, šafran, mladi luk, peršun, divlja mirođija, celer, selen.

U pohovane školjke možete dodati sledeće začine: peršun, so, biber ili limun. Školjke možete da pohujete sa pivom ili kombinacijom brašna i svežeg mleka.

Salata sa školjkama se može začiniti biberom, solju, sokom od limuna, mirođijom, crnim lukom i peršunom.

Školjke možete pripremiti i u različitim sosevima. Naprimer, školjke u belom sosu možete začiniti sa malo crnog luka, belim vinom, biberom i solju. Školjke na španski način pripremamo uz belo vino, majčinu dušicu, lovorov list, peršun i crni luk.

U Školjke na francuski način u rerni možemo da dodamo so, biber, lovorov list, mirođiju i beli luk. Možete da pripremite i školjke u sosu od vina. Začini koji odgovaraju vom načinu pripreme su: peršun, celer, šargarepa, kurkuma, biber, piment i so.

Čorbu sa školjkama možete da pripremite u obliku krem supe. Za začine koristite crni luk, šargarepu, celer, majčinu dušicu, mladi luk i so.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji