Koliko vremena se peče krem Brule?

Koliko vremena se peče krem Brule?

Krem Brule je uvek dobar izbor kada treba da se pripremi brz i ukusan desert uveče ili kada vas iznenade neočekivani gosti. Ipak, ovaj desert je ponekad i lagano kapriciozan i treba da se priprema sa pažnjom.

Evo nekoliko saveta, koji će vam pomoći da postignete perfektan rezultat kod pripreme ovog neverovatnog deserta.

1. Pecite krem Brule na nižoj temperaturi

Namirnice koje čine krem Brule lako se obrađuju i nema potrebe da se peku na visokoj temperaturi. Obično se krem brule peče na temperaturama od 150 do 170 stepeni. Ne više.

2. Vazduh u rerni treba da je vlažan

Koristite vodu. Kalupe u kojima pečete krem Brule jednostavno stavite u pleh sa vodom ili kako se to kaže pecite krem na pari. Na ovaj način će atmosfera u rerni biti vlažna, kako bi se desert bolje ispekao.

3. Ne pecite krem Brule do kraja

Dobar krem Brule je gotov kada su krajevi lagano očvrsnuli, a kada se posuda (pleh ili kalup za krem Brule) protrese, u sredini bude još uvek tečan. Ne žurite da posumnjate u sebe - kada je krem gotov i kada ga stavite u frižider, krem će se stegnuti.

4. Voda ne treba da proključa

Kao i kod pripreme krem karamela, voda u plehu ne treba da proključa, a najmanje to treba da se desi sa kremom, jer će se pojaviti šupljine. Nije da takav desert neće biti za jelo, ali ipak, trudimo se da ostvarimo perfektno svako jelo i želimo da je lepo.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji