Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Krem Brule u bundeviOvaj krem Brule je odličan desert za zimu i odlično iznenađenje za goste.
Sečemo gornji kraj bundeva kako bismo dobili poklopčiće. Pomoću supene kašike izvadimo semenke iz njih. Njih možemo da ispečemo nakon toga....
15. mart
Krem Brule u kokosovom orahuSipajte u posudice i ostavite da se ohladi na 1 sat.
3. Po želji, kada se smesa potpuno ohladi, krem možete da pospete sa malo smeđeg šećera i da sve stavite u jako zagrejanu rernu dok se šećer ne karamelizuje....
19. feb.
Krem brule sa pavlakomPosudice stavljamo ponovo u rernu, ali pečemo samo na gornjem grejaču na najvišoj temperaturi nekoliko minuta dok se šećer ne rastopi i ne karamelizuje. Krem vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi....
28. jun
Krem brule sa cimetomPre nego što servirate pospite dodatnom količinom šećera u prahu i stavite da se ispeče na grilu, dok se šećer ne karamelizuje....
15. jun
Krem brule od dunjaSmesa se zagreva na umerenoj vatri, pri čemu se neprestano meša.
Kada krem postane gušći, posuda se sklanja sa vatre....
30. maj
Krem brule sa bundevomGotov krem ostavite da se ohladi u frižideru.
Prilikom serviranja stavite 1 kašičicu smeđeg šećera i rastopite gorionikom na plin....
29. okt.
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Koje meso se koliko pečeSvinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
26. jul
Krem brule sa sezonskim voćemUmutite žumanca sa šećerom, rastvorenom kafom i 2 kašike pavlake dok se ne dobije gust i čvrst krem....
21. okt.
Domaći krem brule sa sladoledomŠećer treba da se karamelizuje i da ima hrskavu koricu. Serviramo gotov krem sa dodatkom sladoleda po izboru....
13. okt.
Krem brule sa belom čokoladomBeleška: Uvek pravim krem brule po standardnom receptu, ali dogo vremena sam želela da probam i kako će ispasti sa belom čokoladom....
15. jun
Krem brule iz moje kuhinjeKad se pravi karamel na ovom kremu, on odozgo treba da bude kao staklo i lepo je kada se slomi kašikom, to je pravi krem brule, da se oseća hrskav karamel. Stavljam upravo takvu sliku da se vidi kako se slomio....
16. dec.
Krem brule sa pavlakom i mlekomVeć gotov ohlađen krem brule posipamo sa kašikom smeđeg šećera i rastapamo pomoću gorionika....
03. mart
Krem brule sa slatkom od smokviNakon što se krem ohladi, pospite svaku posudicu sa kašikom šećera i pomoću gorionika karamelizujte....
19. okt.
Krem brule sa bananama i rumomBanane se oljušte i seku se na parčiće. Pomešaju se sa rumom i stavljaju u kalupe za krem. Prelivaju se smesom od pavlake....
07. sep.
Krem brule sa samo tri sastojkaIzvadite i ostavite da se ohladi 2 sata na sobnoj temperaturi. Nakon toga u frižider dok se potpuno ne ohladi.
Pre serviranja pospite 1 kašikom šećera i pomoću gorionika pregorite šećer, dok se brule ne karamelizuje....
06. jun
Krem brule sa jabukama i suvim grožđemKuvajte krem oko 15 minuta na tihoj vatri dok se ne zgusne.
Rasporedite smesu od dinstanih jabuka i suvog grožđa na dno 6 malih posudica. Odozgo sipajte krem od pavlake i ohladite u zamrzivaču....
01. jun
Krem brule sa svežim mlekom i pavlakomKrem pečemo u umerenoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Vadimo ih pleha i ostavljamo u frižideru da se ohladi. Lagan i ukusan krem, možemo ga i ukrasiti....
26. nov.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima.
Najpoznatija je pileća supa....
05. avgust