Šta da jedemo kod napada žuči?

Šta da jedemo kod napada žuči?

Napad žuči (žučne kese) je izuzetno bolan. On se karakteriše jakim bolovima i grčenjem sa desne strane ispod rebara, a bol se često širi ka vratu ili ramenu i obično se javlja nagon za povraćanjem i visoka temperatura.

Obično se napad žuči pojavljuje kao posledica prekomerne upotrebe hrane koja se ne treba uzimati kod problema sa žučnom kesom. Osobe koje imaju taj problem, ne treba da jedu masna i teška mesa, treba da izbegavaju jaja, kupus, spanać i kafu.

Osobe koje imaju problema sa žučnom kesom obavezno treba da iz svoje ishrane izbace prženu hranu, ren, peršun, senf, celer, pečurke, pasulj i sočivo, patlidžan, crni luk, beli luk, praziluk, bob i ne naposlednjem mestu - testo i sve proizvode od testa.

Kod napada žuči možete u umerenim količinama da konzumirate piletinu i ribu, mlečne proizvode (sir koji je proveo izvesno vreme u vodi, vurdu i mleko, krem supe, sve vrste voća, makarone, dvopek, paradajz i krastavce, krompir i dr.). Važno je da se uzima dosta tečnosti u obliku različitih voćnih sokova, sveže ceđenog voća i mnogo vode.

Savet ima samo informativni karakter i ne zamenjuje konsultacije sa lekarom!

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji