Lisnatom testu je potrebno oko 20 minuta u rerni, u zavisnosti od temperature (najbolje 180-200).
Rernu prethodno ugrevamo, da se popuni to vreme. Ako se nije ugrejala, lisnato testo neće nadoći i pecivo će ostati spljeskano.
Preporučuje se nakon 15 minuta da se rerna prati i da se pecivo izvadi kad bude gotovo, pošto 20 minuta mogu da variraju.
Prilikom pečenja lisnatog testa, rerna ne treba da se otvara, pre nego šro prođe 10 minuta, da bi lisnato testo moglo da dostigne maksimalni obim i da nadođe kako treba.
Da bi bilo još ukusnije, pecivo od lisnatog testa se maže umućenim žumancem i malo vode, pre nego što ga stavite u rernu - to će osigurati pecivu zlatnu boju i učiniće ga još hrskavijim.
Ova kombinacija umućenog žumanca i vode se može koristiti za dve strane proizvoda, kada se stavi nadev.
Proizvodi od lisnatog testa se peku u rerni u plehu, obloženom papirom za pečenje, silikonskom podlogom ili prosto naprskanom hladnom vodom. Ne preporučuje se da se pleh maže masnoćom.
Komentari