Bonapeti.rs»Saveti»Kako i koliko dugo se kuva ćureće meso?

Kako i koliko dugo se kuva ćureće meso?

Tatyana PetrovaTatyana Petrova
Početnik
11
Kako i koliko dugo se kuva ćureće meso?

Vreme kuvanja ćurke se određuje u odnosu na to da li ćete je kuvati celu ili u komadima.

Da biste skuvali celu ćurku biće vam potrebno otprilike dva sata. Dobro je operite i oštrim nožem napravite nekoliko dugih razreza u prsima, gornjem i donjem delu bataka.

Stavljate u duboku šerpu i dovoljno voda da pokrije ćurku. Kada voda provri, smanjite temperaturu i istavite da vri dva sata. Pomoću rupičaste kašike izvadite penu koja se formirala. Možete da proverite da li je meso skuvano pomoću kuhinjskog termometra.

Zabodite termometar u najdeblji deo ćurećih grudi i bataka, temperatura gotovog mesa treba da bude 74-75 stepeni. Ako još uvek meso nije gotovo, kuvajte još 30 minuta i ponovo proverite.

Ukoliko izaberete da kuvate ćurku isečenu na komade, ovo će uštedeti vreme, a i neće biti potrebe da koristite toliko veliku posudu, kao za celu ćurku.

Isecite je na komade i kuvajte na isti način dok ne dostigne neophodnu temperaturu mesa.

U zavisnosti od veličine komada, proces može da oduzme od 1 do 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji