Kako da ispečemo paprike?

Kako da ispečemo paprike?

Svake godine mnoge domaćice prave zimnicu sa paprikama po staroj tradiciji. Uprkos tome što se sveže voće i povrće danas može naći u prodaji tokom cele godine, domaćice vole da konzervišu sezonsko voće i to sa pravom. Ništa se ne može porediti sa ukusom i mirisom krupne, mesnate paprike, obrane i ispečene pred kraj leta.

Parike su među najboljim povrćem naše zemlje, najviše se vole i sa njima se pripremaju najrazličitije vrste ajvara. Osim toga, pečene i oljuštene paprike se odlično čuvaju u zamrzivaču, gde bar u trajanju od 6 meseci čuvaju svoje kvalitete ukusa.

Postoje najrazličitiji načini za pečenje paprika koji se praktikuju kod nas. Još uvek se u mnogim mestima peku u tradicionalnoj aparatu za pečenje paprika, što je dosta pipav i težak posao. Neke domaćice vole da peku paprike direktno na električnom roštilju, na kojem se po pravilu peku ćuftice i ćevapčići.

Možete brzo peći paprike i u rerni. Paprike se peku u rerni na dva načina. Možete staviti paprike u pleh i peći samo na gornjem grejaču ili na infracrvenom grilu, ako imate takav. Druga varijanta je da poređate na roštilj i da pečete, ispod možete staviti pleh u kojem će se skupljati tečnost koja curi iz paprika.

Neke domaćice imaju hrabrost da peku paprike direktno na keramičkim površinama svojih šporeta, i tvrde da je ćišćenje nakon toga veoma prosto. Mi vam savetujemo da to ne radite kako ne biste uporopastili šorete i ringle.

Alternativni načini za pečenje paprika su pečene paprike na šporetu na gas, kao i na limenoj tabli na gas, ali to je potrebno da se radi van, a nisu svi u mogućnosti.

Sa pečenim paprikama možete pripremiti pečene paprike sa paradajz sosom, namaz od pečenih paprika ili neverovane pohovane pečene paprike, recepte možete naći na našem sajtu.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji