bonapeti.rs»Saveti»Šta znači sotiranje

Šta znači sotiranje

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
40490154
Šta znači sotiranje

Sotiranje na francuskom znači skakati, zbog pokreta, koji se dobija dok se sotira. Sotiranje je tehnika pripreme hrane, kod koje se koristi mala količina masti, ali temperatura ringle treba da bude mnogo visoka.

Proizvodi za sotiranje treba da budu tanko isečeni, što će osigurati brže kuvanje. Prednosti soritane hrane su da ona postaje mnogo ukusna i krhka. Sotiranje se razlikuje od prženja, i u toj tehnici se koristi mnogo više masti.

Potreban vam je širok tiganj koji ima debelo dno. Stavite isečeno povrće u tiganj, ali gledajte da budu u jednom redu, a ne jedan na drugom. Između treba da postoji malo razmak, zato što će se u protivnim kuvati.

Pre nego što sipajte proizvode za sotiranje, namažite tiganj uljem ili maslinovim uljem, dobro ugrejte i dodajte povrće. Pažljivo okrenite, a ako sotirate meso, doovljno je da okrenete samo po 1 put sa svake strane.

Mnogo je važno da masnoća bude dobro ugrejana, da bi sastojci imali hrskavu koricu. Koju god masnoću da izaberete za sotiranje (maslinovo ulje, ulje itd.), treba da sipate samo na dno pleha, ne više, zato što u protivnim nećete dobiti efekat sotiranja.

Pogledajte neke apetitne recepte za sotiranje: Sotirani krompir, Sotirane pečurke i Sotirana pileća srca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji