Bonapeti.rs»Saveti»Kako da ogulimo patlidžan?

Kako da ogulimo patlidžan?

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
2240
Kako da ogulimo patlidžan?

Patlidžan je povrće iz porodice Pomoćnica (krumpirovke). Sazreva na leto. Okruglog je oblika ili je duguljast i ima tamno ljubičastu boju.

Niskokalorično je povrće, sa blago gorkim ukusom i lako se melje. Blago gorak ukus patlidžana se uklanja tako što se posoli i ostavi se da odstoji određeno vreme.

Ali kako da ogulimo patlidžan?

Varijanta br. 1: Patlidžans e opere vodom, njegova drškica se odseče i guli se po dužini na trake. Zreo patlidžan se veoma dobro guli nožem za guljenje krompira. Nezreo patlidžan - samo nožem.

Varijanta br. 2: Sipajte vodu u šerpicu i dovedite je ddo ključanja. Dodajte so. So će pomoći da se poveća tačka ključanja. Kada voda provri, treba da stavite patlidžan u vruću tečnost, prateći da ceo patlidžan bude potopljen u vodu.

Povrće treba da bude u vodi ne više od tri minute. Viljuškom izvadite patlidžan iz vode ili posebnom hvatalicom za roštilj na primer.

Nakon toga je potrebno da se patlidžan ohladi, a posle se nožem uklanja koža.

Gotov oguljen patlidžan može mirno da se uključi u recepte kao što su Lazanja sa patlidžanima, Pečeni patlidžan na roštilju, Punjeni patlidžan sa paradajz sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni