Opekotine:
Ako se opečete nikako nemojte hladiti to mesto ili stavljati npr.ruku u vodi, već premažite uljem i posolite solju. Možete i da premažete opekotinu i kiselim mlekom ili kiselom pavlakom. Tako nećete dobiti plihove, a i opekotina će se brzo sanirati.
Slano jelo:
U jelo koje je presoljeno dodati kuvani krompir.
Kuvanje testenine :
Kada kuvate testeninu nemojte dodavati ulje u vodi, jer testenina kasnije neće upiti sos i neće biti ukusna jer joj ulje neće dozvoliti.
Klijanje krompira:
Možete sprečiti krompir da ne proklija tako što ćete ubaciti jabuku u džaku sa krompirima.
Jabuka i banana da ne potamne:
Oljuštena jabuka da ne bi potamnela, kao i banana treba ih premazati limunovim sokom.
Guljenje paradajza:
Da biste lakše oljuštili paradajz, potrebno je par minuta da stavite u vrelu a zarim u hladnu vodu. Tako ćete lako skinuti samo koricu paradajza.
Za čišćenje kamenca:
Najbolje kamenac čistiti alkoholnim sirćetom. I to tako što ćete u posudi naliti sirće i malo vode i ostaviti da odstoji par minuta nakon čega ćete isprati. A za čišćenje npr. slavina, natopiti krpu sirćetom i obmotati oko slavine. Ostaviti da deluje oko pola sata, nakon čega cete oprati slavinu.
Komentari