Bonapeti.rs»Saveti»Korisni saveti u kuhinji

Korisni saveti u kuhinji

Ja to takoJa to tako
Početnik
23
Korisni saveti u kuhinji

Opekotine:

Ako se opečete nikako nemojte hladiti to mesto ili stavljati npr.ruku u vodi, već premažite uljem i posolite solju. Možete i da premažete opekotinu i kiselim mlekom ili kiselom pavlakom. Tako nećete dobiti plihove, a i opekotina će se brzo sanirati.

Slano jelo:

U jelo koje je presoljeno dodati kuvani krompir.

Kuvanje testenine :

Kada kuvate testeninu nemojte dodavati ulje u vodi, jer testenina kasnije neće upiti sos i neće biti ukusna jer joj ulje neće dozvoliti.

Klijanje krompira:

Možete sprečiti krompir da ne proklija tako što ćete ubaciti jabuku u džaku sa krompirima.

Jabuka i banana da ne potamne:

Oljuštena jabuka da ne bi potamnela, kao i banana treba ih premazati limunovim sokom.

Guljenje paradajza:

Da biste lakše oljuštili paradajz, potrebno je par minuta da stavite u vrelu a zarim u hladnu vodu. Tako ćete lako skinuti samo koricu paradajza.

Za čišćenje kamenca:

Najbolje kamenac čistiti alkoholnim sirćetom. I to tako što ćete u posudi naliti sirće i malo vode i ostaviti da odstoji par minuta nakon čega ćete isprati. A za čišćenje npr. slavina, natopiti krpu sirćetom i obmotati oko slavine. Ostaviti da deluje oko pola sata, nakon čega cete oprati slavinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji