Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Pržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom. Nezavisno...
Korisni saveti za domaćice početniceKorisni saveti za domaćice početnice
26. feb.
Evo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti. Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta....
Korisni saveti za uspešno pohovanje karfiolaKorisni saveti za uspešno pohovanje karfiola
26. sep.
Karfiol je niskokalorična namirnica, glavna stvar u njoj je voda, oko 90 odsto, ali sadrži mnogo vitamina - grupe B, A, C, K, folnu kiselinu, selen i druge korisne hranljive materije....
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
Vitamin D jača zube, kosti, a vitamin B12 stimuliše stvaranje krvnih zrnaca, koji određuju ribu kao korisnu hranu kod anemije....
Korisni keksići od ovsenih pahuljicaKorisni keksići od ovsenih pahuljica
16. nov.
Korisne keksiće od ovsenih pahuljica pecite 10 - 12 minuta na 170 stepeni. Prijatno!...
Pravilan korisni doručak bez glutenaPravilan korisni doručak bez glutena
11. nov.
Jedemo korisni doručak u šolji na suncu i čistom vazduhu sa osmehom....
Korisni kolač sa slatkom od šljivaKorisni kolač sa slatkom od šljiva
15. jun
Pecite korisni kolač sa slatkom od šljiva u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov....
Korisni saveti pri pečenju proizvoda od testaKorisni saveti pri pečenju proizvoda od testa
03. april
Koliko puta vam se dešavalo da spremate proizvode od testa i da doživite neuspeh u kuhinji? To se dešava ne samo zbog nedostatka iskustva, već i zbog nepridržavanja dragocenih saveta....
Korisni keksići sa speltom i ovsenim pahuljicamaKorisni keksići sa speltom i ovsenim pahuljicama
07. april
U posudi pomešajte sve sastojke - prvo suve, nakon toga i tečne. Mešajte kašikom dok ne dobijete homogenu smesu i dobijete meko testo. 2. Uzmite kašikom od njega iz rasporedite u okrugao oblik na papiru za pečenje. Ostavite...
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Zasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je! Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Jela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji​ Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Ove namirnice se spremaju tako da se omogući našem organizmu maksimalno usvajanje svih korisnih sastojaka. Jela gurme kuhinje se obično peku ili se spremaju na pari ili se dinstaju....
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Cimet Za razliku od evropske kuhinje gde se cimet pre svega koristi u poslastičarstvu, u Arapskom svetu on se dodaje i u mnoga glavna jela i predjela. 9....
Sve o provansalskoj kuhinjiSve o provansalskoj kuhinji
10. januar
Masline - osnovna namirnica u Mediteranskoj kuhinji, tako što se koristi kako u prirodnom stanju, tako i u obliku masnoće....
Mali pomoćnici u kuhinjiMali pomoćnici u kuhinji
13. okt.
Cilj je da se deca nauče odgovornosti, da učestvuju u planiranju dnevnog jelovnika i da nauče više o korisnim svojstvima hrane i koja tačno je zaista korisna hrana....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiKulinarske tradicije u jermenskoj kuhinji
16. nov.
U jermenskoj kuhinji, kao i u bugarskoj, se koristi mnogo povrća. Paradajz, krastavac, kupus, patlidžan, krompir, šargarepa, spanać, špargle, bundeva, boranija, bamija, tikvice i još mnogo drugog se aktivno kuva....
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiNajkorišćeniji začini u grčkoj kuhinji
01. jun
Bosiljak Bezbrojne vrste bosiljka koje rastu i koriste se kao začin u Grčkoj široko se koriste u lokalnoj kuhinji....
Popularni začini u azijskoj kuhinjiPopularni začini u azijskoj kuhinji
26. april
Kao što balkansku kuhinju karakterišu začini poput peršuna, nane, piskavice i drugih začina, tako i azijska kuhinja ima svoje začine koji joj daju jedinstveni ukus....
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiEkspres lonac - sprinter u kuhinji
07. sep.
1
Prava pomoć ekspres lonac je onima koji nemaju puno vremena za boravak u kuhinji. Nema ništa komplikovano ili novo u kuvanju u ekspres loncu....
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Šta znate o italijanskoj kuhinji?
23. jul
Italijanska kuhinja se smatra jednom od tri najbolje kuhinje na svetu. Nekada je postavila temelje francuske kuhinje i u određenoj meri pokazala uticaj i na druge evropske kuhinje....
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
Mlečna pita iz moje kuhinjeMlečna pita iz moje kuhinje
17. okt.
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
Pileća supa iz moje kuhinjePileća supa iz moje kuhinje
08. sep.
Pileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka. Preliva se sa malo maslinovog...
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeBrioš – Brioshes iz moje kuhinje
06. jul
Radi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine. U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...