Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Korisni saveti za pripremu ribePržena riba će biti još ukusnija ako je potopite na 10 minuta u mleko, a nakon toga u brašno i pržite u vreloj masti. Da ne bi prskalo ulje, a da se riba isprži dobro, pokrijte tiganj obrnuzim đevđirom.
Nezavisno...
13. avgust
Korisni saveti za domaćice početniceEvo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti.
Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta....
26. feb.
Korisni saveti za uspešno pohovanje karfiolaKarfiol je niskokalorična namirnica, glavna stvar u njoj je voda, oko 90 odsto, ali sadrži mnogo vitamina - grupe B, A, C, K, folnu kiselinu, selen i druge korisne hranljive materije....
26. sep.
Korisni saveti prilikom pripreme ribeVitamin D jača zube, kosti, a vitamin B12 stimuliše stvaranje krvnih zrnaca, koji određuju ribu kao korisnu hranu kod anemije....
18. avgust
Korisni keksići od ovsenih pahuljicaKorisne keksiće od ovsenih pahuljica pecite 10 - 12 minuta na 170 stepeni.
Prijatno!...
16. nov.
Pravilan korisni doručak bez glutenaJedemo korisni doručak u šolji na suncu i čistom vazduhu sa osmehom....
11. nov.
Korisni kolač sa slatkom od šljivaPecite korisni kolač sa slatkom od šljiva u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotov....
15. jun
Korisni saveti pri pečenju proizvoda od testaKoliko puta vam se dešavalo da spremate proizvode od testa i da doživite neuspeh u kuhinji? To se dešava ne samo zbog nedostatka iskustva, već i zbog nepridržavanja dragocenih saveta....
03. april
Korisni keksići sa speltom i ovsenim pahuljicamaU posudi pomešajte sve sastojke - prvo suve, nakon toga i tečne. Mešajte kašikom dok ne dobijete homogenu smesu i dobijete meko testo.
2. Uzmite kašikom od njega iz rasporedite u okrugao oblik na papiru za pečenje. Ostavite...
07. april
Pogača za početnike u kuhinjiZasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je!
Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
28. nov.
Korzikanska kuhinjaJela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji
Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
17. avgust
Gurme kuhinjaOve namirnice se spremaju tako da se omogući našem organizmu maksimalno usvajanje svih korisnih sastojaka.
Jela gurme kuhinje se obično peku ili se spremaju na pari ili se dinstaju....
09. mart
Začini u arapskoj kuhinjiCimet
Za razliku od evropske kuhinje gde se cimet pre svega koristi u poslastičarstvu, u Arapskom svetu on se dodaje i u mnoga glavna jela i predjela.
9....
22. feb.
Sve o provansalskoj kuhinjiMasline - osnovna namirnica u Mediteranskoj kuhinji, tako što se koristi kako u prirodnom stanju, tako i u obliku masnoće....
10. januar
Mali pomoćnici u kuhinjiCilj je da se deca nauče odgovornosti, da učestvuju u planiranju dnevnog jelovnika i da nauče više o korisnim svojstvima hrane i koja tačno je zaista korisna hrana....
13. okt.
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiU jermenskoj kuhinji, kao i u bugarskoj, se koristi mnogo povrća. Paradajz, krastavac, kupus, patlidžan, krompir, šargarepa, spanać, špargle, bundeva, boranija, bamija, tikvice i još mnogo drugog se aktivno kuva....
16. nov.
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiBosiljak
Bezbrojne vrste bosiljka koje rastu i koriste se kao začin u Grčkoj široko se koriste u lokalnoj kuhinji....
01. jun
Popularni začini u azijskoj kuhinjiKao što balkansku kuhinju karakterišu začini poput peršuna, nane, piskavice i drugih začina, tako i azijska kuhinja ima svoje začine koji joj daju jedinstveni ukus....
26. april
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiPrava pomoć ekspres lonac je onima koji nemaju puno vremena za boravak u kuhinji.
Nema ništa komplikovano ili novo u kuvanju u ekspres loncu....
07. sep.
1
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Italijanska kuhinja se smatra jednom od tri najbolje kuhinje na svetu. Nekada je postavila temelje francuske kuhinje i u određenoj meri pokazala uticaj i na druge evropske kuhinje....
23. jul
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
17. okt.
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
06. jul