Kako da pripremimo vodu sa limunom?

Kako da pripremimo vodu sa limunom?

Svaka osoba, koja voli kisele napitke ili želi da se hrani zdravo i da vodi računa o svom zdravlju, najmanje jednom je probala lekovitu vodu sa limunom ili je ubacila ovaj napitak u svakodnevnu ishranu, kao njen nezamenjivi deo.

Voda sa limunom je izuzetno korisna kada se konzumira, jer deluje antibakterijski i protiv upala u organizmu, jača imunitet i sadrži antioksidanse, koji blagotvorno utiču na procese u organizmu.

Pripremanje vode sa limunom nije teško, a recepata za njeno pripremanje ima mnogo. Najčešće se priprema sa toplom vodom i kriškama limuna, ali se u mnogim receptima priprema sa hladnom vodom, limunom i mentom.

Tokom leta je, naravno, druga varijanta mnogo češća. Kao sredstvo za mršavljenje se koristi napitak, koji umesto nane ima u sebi peršun.

Topla voda sa limunom je veoma korisna za organizam ujutru, jer deluje kao čistač organizma. Hladna voda sa limunom ima isto delovanje, ali efekat nije toliko jak na organizam i upotrebljava se za rashlađivanje tokom leta.

Važno je da znate da voda sa limunom u svim oblicima nije korisna za osobe na isti način. Oni koji imaju probleme sa želucem i crevima, bolje je da se prvo konsultuju sa lekarom, pre nego što krenu u svakodnevnu upotrebu.

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji