Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Kako da pripremimo pastrmku

Kako da pripremimo pastrmku

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1521
Pastrmka na roštilju

Da bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini. Najbolje bi bilo da se ne zaustavljate na limunovom soku, već na pravom limunu.

Sledeća obavezna komponenta su začini - aromatični začini su veoma pogodni za veći deo riba. Obavezno je da se stavi crni biber, sledeći mirisi su izbor kuvara. Sledeći i najvažniji do sada najborjanih su želja i fantazija - nezavisno od toga koji recept ste izabrali, neće ispasti ako ne pokažete neko stvaralaštvo. Pogledajte još koji začini su odgovarajući za ribu.

Ako pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju. Meso ove ribe je dosta krhko i nije mu potrebna nikakva dugačka termička obrada, a spremljena na ovaj način postaće čak i zdrava. I kada je reč o zdravoj ishrani, da istaknemo da možete da napravite ukusnu pastrmku i na pari. Nakon toga da izdinstate povrće za garnirung ili da napravite neki sos uz nju, po mogućnosti laganiji.

Napravljena na ova dva načina pastrmka postaje najukusnija. Ali ukoliko ste provrženici pečenja u rerni ili prženja, možete da je pripremite i tako. Kao miris za ribu pastrmku veoma su pogodni sveži začini - peršun, mirođija, majčina dušica. Izaberite dva od tri da riba ne bi postala gorka od toliko mnogo aroma.

Pastrmke pečena sa koricom

Pastrmka sa svežim začinima

Potrebni sastojci: pastrmka, peršun, mirođija, so, beli luk, crni biber, limun, maslac

Način pripreme: Stavite svaku ribu u komad aluminijumske folije - ispod pastrmke namažite maslacem i stavite dve kriške limuna. Začine sitno iseckajte i stavite u ribu, kao i po njoj, tako što ste je pre toga posuli solju i crnim biberom. Zatvarate foliju i stavljate na roštilj da se ispeče.

S obzirom na to da je krhka, pastrmki nije potrebno mnogo vremena da bi se pripremila. Ako poželite u ribu možete da stavite drugo povrće - kukuruz, šargarepe i čak grašak. Nemojte preterivati sa limunom da se ne bi izgubio ukus ribe.

Ako odlučite umesto peršuna i mirođije da stavite samo majčinu dušicu, dodajte i nekoliko suvog grožđa u stomačić pastrmke. Dobija se poseban sladak ukus koji u kombinaciji sa limunom i ukusom ribe postaje veoma prijatan.

Ako volite pastrmku, savetujemo vam da probate sledeće recepte:

- pastrmka u rerni;

- pastrmka na roštilju;

- riblja čorba od pastrmke;

- ili pastrmka u tiganju;

Šta god da izaberete, rezultat će uvek biti više nego ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest