Bonapeti.rs»Saveti»Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvoda

Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvoda

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
313
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvoda

Skoro uvek svako u svojoj svakodnevici koristi mlečne proizvode za kuvanje. Da li je top priprema mlečne čorbe, začinjavanje omiljene salate, ili preliv za musaku.

Evo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji.

Ako je kačkavalj za rendanje mnogo mekan, stavite ga na pola sata u zamrzivač da se stvrdne.

Ako boja maslaca potamni prilikom prženja, potrebno je da prilikom rastapanja dodate nekoliko kapljica ulja. Ako je rastopljeno i začinjeno sa malo soli i soka od limuna, postaje odgovarajući sos za ribu ili povrće na pari.

Drugi koristan kulinarski savet: Pavlaka postaje ukusnija ako se za vreme mućenja doda rastopljen med. A da biste lakše mutili, dodajte u nju prstohvat soli.

Sutlijaš bude ukusniji ako na kraju pomešane sa belancima umućenim na sneg.

Ako sa sirom brzo treba da pokrijete salatu ili zapečeno jelo, isecite ga na tanke kriške, koristite ljuštilicu za krompir. Ostatke takođe možete upotrebiti.

Mutite mikserom, dodajte jedno jaje. Nakon toga od smese oblikujte male ćuftice, uvaljajte u prezle, nakon toga pržite u ugrejanom ulju. Druga varijanta je da rastopite u malo maslaca i pavlake. Tako dobijate apetitni sos za makarone i špagete.

Previše slan sir se stavlja u hladnu vodu na dva ili tri sata. Sasušeni sir će vratiti ukus ako ga na neko vreme potpite u sveže ili kiselo mleko. Mocarela će se sačuvati tako što je stavite u posudu u kojoj ima slane vode i držite u frižideru. Tako će se čuvati bar tri dana.

Svi sirevi treba da se izvade iz frižidera jedan sat pre konzumiranja, da bi se jače osetio miris.

Ovo su bili neki korisni saveti za kuvanje sa mlečnim proizvodima. Svi oni vam mogu biti od velike pomoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni