Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bezglutenski krekeri bez mlečnih proizvoda i jajaBezglutenski krekeri bez mlečnih proizvoda i jaja
10. nov.
Prijatno sa ovim bezglutenskim krekerima vez mlečnih proizvoda i jaja!...
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso. Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaMale tajne prilikom kuvanja pečuraka
03. okt.
Ukoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan: - Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Ovaj proizvod je potpuno bezopasan za zdravlje, zbog čega se prilikom konzumiranja treba voditi samo po vašim ličnim kulinarskim željama. Jela sa fazanom su obavezna na svečanim događajima u mnogim zemljama....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Česta greška prilikom prirpeme lososa je da treba da bude dugo termički obrađen....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Tokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja. U suštini, bujona ima sve više, a meso se smanjuje u smislu zapremine....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uFinese prilikom kuvanja u air fryer-u
17. dec.
Tako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas. Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
Saveti za kuvanje na pariSaveti za kuvanje na pari
11. feb.
Kod kuvanja na pari proizvodi se obrađuju vlažnom toplinom za razliku od suve topline u rerni. Tako se čuva boja proizvoda i vitamini u njemu....
Mlečne proizvode zamenite ovom hranomMlečne proizvode zamenite ovom hranom
03. maj
Međutim, svi sreću poteškoće kada odluče da zamene mlečne proizvode, zato što i mleko i sir i kačkavalj su jedni od najuobičajenih hranljivih proizvoda u svetu....
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj. - Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeSaveti i trikovi za kuvanje leblebije
06. januar
Kuvanje na pari - kuvanje na pari, bez obzira na to koji proizvod se kuva, čuva sve ukuse i korisne supstance u njemu....
Korisni saveti pri pečenju proizvoda od testaKorisni saveti pri pečenju proizvoda od testa
03. april
Kulinarski eksperti preporučuju da se uvek poštuju neki važni saveti prilikom pečenja proizvoda od testa. Evo šta je sve potrebno da zna svaka dosetljiva domaćica: 1....
Proizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanjuProizvodi koji mogu da zamene pirinač u kuvanju
02. sep.
Vodeća kultura u ishrani, kao što je pirinač, koristi se u kulinarstvu širom sveta. Iako beli pirinač nije najzdraviji zbog nedostatka proteina, važnih vitamina i vlakana, on nalazi ogromnu primenu u receptima. Ipak,...
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaNekoliko važnih saveta za kuvanje pirinča
07. sep.
Pirinač srednjeg zrna (5-6 mm) ostaje odvojen prilikom kuvanja, ali se lepi nakon što se ohladi. Sa njim se priprema ukusan rižoto, paelje i neki deserti....
Učinite kuvanje zdravijim pomoću ovih mudrih savetaUčinite kuvanje zdravijim pomoću ovih mudrih saveta
13. april
Pogledajte finese prilikom kuvanja u air frieru....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj. Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaObloga sa hlebom prilikom udarca ili modrica
25. april
Ako ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite. Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
Saveti i male tajne kod kuvanja pasuljaSaveti i male tajne kod kuvanja pasulja
05. nov.
Ali kada dođe vreme za kuvanje pasulja, to može biti vrlo mučan posao. Razlog je taj što je pasulj ponekad teško skuvati. Zbog toga ćemo danas otkriti savete i trikove za kuvanje pasulja. 1....
Kako i koliko dugo da čuvamo mlečne proizvode?Kako i koliko dugo da čuvamo mlečne proizvode?
10. avgust
Pogledajte takođe: saveti za kuvanje sa mlečnim proizvodima....
Kornišoni bez kuvanjaKornišoni bez kuvanja
11. jul
Ostavite ttegle sa kornišonima bez kuvanja na svetlom mestu....
Turšija bez kuvanjaTuršija bez kuvanja
21. feb.
1
Kupus naseckajte, ostalo povrće isecite na parčice. Ređajte povrće naizmenično, čvrsto, i u svaku teglu sipajte po 3 kašike soli i šećera, 150 ml sirćeta i po 3 aspirina. Sipajte u tegle sa turšijom vruću vodu, odmah...