Rižoto je jedno od kultnih italijanskih jela i istovremeno jedno od jela od kojih ljubitelji kuvanja padaju na ispitu u kuhinji. Koje su najčešće greške u kuvanju rižota i zašto toliko iskusnih kuvara ne uspeva u pripremi ovog specijaliteta od pirinča?
Prva greška počinje u prodavnici prilikom izbora proizvoda. Ako želite uspešno da skuvate ovo jelo, odaberite specijalni pirinač za rižoto, a ne prvi koji vidite. U ovom smislu dobar je karnaroli pirinač.
Još jedan pogrešan korak je pranje pirinča tokom pripreme za kuvanja rižota. Ova operacija ukloni skrob i ne možete dobiti željenu kremastu konzistenciju tipičnu za rižoto.
Predugo kuvanje pirinča takođe je opcija koja će ga učiniti neuspešnim. Ovo će pokvariti teksturu jela. Pročitajte tačno vreme za kuvanje u receptu za rižoto ili na pakovanju pirinča i ne preterujte.
Još jedna greška početnika je stalno mešanje smeše pirinča. Postavite temperaturu ringle za kuvanje na pravu kako jelo ne bi izgorelo i verujte uspeće vam.
Greška u pravljenju rižota je preterivanje sa začinima. Ako želite da dobijete autentičan italijanski ukus, dodajte maslac i začine prema receptu koji sledite. Ne savetujemo vam da dodajete drugo dodatno aromatično bilje, jer rizikujete da dobijete jelo od travki.
Komentari