bonapeti.rs»Saveti»Šta je grenadin i za šta se koristi?

Šta je grenadin i za šta se koristi?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1201
Šta je grenadin i za šta se koristi?

Grenadin je sirup koji ne sadrži alkohol. Veoma je popularan sastojak raznih koktela, jer je njegov ukus vrlo prijatan - sladak i osvežavajući. Boja grenadina je zasićeno crvena.

Zahvaljujući svojoj boji daje lepu nijansu koktelima. Grenadin je napravljen od soka od nara, a jedini preostali sastojci su šećer i voda. Od svog pronalaska 1891. godine, grenadin je izričito stvoren za pravljenje koktela.

Početkom 20. veka pronašao je put do Amerike i tamo je postao sastavni deo nekih od najpoznatijih koktela. Pogledajte neke od njih: Tekuila Sunrise, Le Triomphe, Summer Breeze, Singapore Sling Cocktail i San Francisco Cocktail.

Grenadin se može koristiti u koktelima, gde biste trebali dobiti koktel efekat obojenih slojeva, jer je njegova boja izuzetno zasićena i prikladna. Pored alkoholnih pića, grenadin se takođe može koristiti u bezalkoholnim koktelima. Osim za koktele, možete ga jednostavno pomešati sa vodom i ledom i poslužiti kao osvežavajuće piće.

Grenadin se može napraviti i kod kuće, ali s obzirom na to da je nar u našoj zemlji relativno skup, najbolje je da ga kupite gotovog u prodavnici. Bočica sirupa može se kupiti za oko 5 evra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji