Bonapeti.rs»Saveti»Kako da znate da li je meso pečeno?

Kako da znate da li je meso pečeno?

HrisNHrisN
Šegrt
37
Kako da znate da li je meso pečeno?

Najbolji način za proveru spremnosti mesa nakon pečenja je merenje unutrašnje temperature mesa pomoću specijalnog termometra za kuvanje.

Imajte na umu da će i nakon isključivanja rerne temperatura u mesu i dalje rasti. Zbog toga isključite rernu kada meso bude nekoliko stepeni ispod optimuma, kako bi se postigla željena temperatura.

Ako želite da se komad zagreje na 70 stepeni, isključite rernu na 66 stepeni.

Ako nemate termometar za kuvanje, koristite sledeću metodu da biste proverili da li je meso pečeno: meso probušite na više mesta nožem ili štapićem za ražnjić.

Spremnost jela može se odrediti bojom soka koji teče iz mesa pri rezanju. Ako je izlučeni sok zamućen ili crvenkast, meso je još uvek sirovo. Ako je sok bistar,meso je dobro pečeno.

Ne bušite meso često, jer će na taj način izgubiti sve sokove, što će negativno uticati na njegov ukus.

Evo dva veoma važna saveta za pečenje mesa.

- Nikada ne stavljajte meso u rernu ako nije zagrejana na željenu temperaturu - iz njega će isteći sav sok;

- Ako tokom pečenja mislite da će površina mesa izgoreti, pokrijte meso listom folije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni