Bonapeti.rs»Saveti»Koliko vremena se kuva svinjetina?

Koliko vremena se kuva svinjetina?

MarianeMariane
Džedaj
1460977
Koliko vremena se kuva svinjetina?

Svinjetina uživa posebno poštovanje u našoj zemlji. Bez obzira da li svoju porodicu želite da obradujete bogatom čorbom od svinjetine ili želite da na svoj sto stavite mirisnu janiju od krompira sa svinjetinom, oni će se pojesti sa zadovoljstvom i do kraja.

Međutim, svaka domaćica se suočila sa pitanjem koliko dugo treba da se kuva svinjetina kako bi bila potpuno kuvana, a da zadrži svoje hranljive kvalitete.

Vreme za kuvanje svinjskog mesa određuje se prema količini mesa i šerpi u kojoj nameravate da kuvate meso. U standardnoj šerpi svinjsko meso težine 0,7 do 1 kg kuva se oko 120-180 minuta nakon što voda proključa.

Ista količina mesa, ali stavljena u ekspres lonac, biće gotova za oko 40-50 minuta od trenutka kada počne da ispušta paru.

Međutim, pre nego što svinjetinu stavite na šporet, treba da budete svesni nekih finesa u kuvanju ove vrste mesa. Ako želite bogati bujon, meso prelijte hladnom vodom i kuvajte na laganoj vatri, povremeno uklanjajući penu koja nastaje od zgrušanih proteina.

Ako meso stavite u vrelu vodu, biće zatvoreno i zadržaće korisne sastojke, postaće sočnije i ukusnije. Ni u kom slučaju nemojte dodavati so ili dodatnu vodu tokom kuvanja. Od kuvanog mesa možete pripremiti kuvanu svinjetinu sa krompirom, dinstanu svinjetinu ili đuveč od svinjetine.

Na našoj stranici možete pronaći još recepata sa svinjskim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji