Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Najkorisnije ribeNajkorisnije ribe
30. nov.
Sardine - sardine u konzervi se preporučuju ako želite da unesete količinu vitamina D koja je potrebna organizmu, a upravo zbog toga poboljšavaju koštano tkivo....
Usoljavanje ribeUsoljavanje ribe
22. nov.
Prilikom usoljavanja ribe cilj je da ona bude ukusna, a da pri tome ne izgubi svoje kvalitete ukusa, da ima očuvanu strukturu, da bude blago masna i elastična. Usoljavanje ribe je tradicionalan i jednostavan način za njeno...
Konzervisanje ribeKonzervisanje ribe
17. januar
Ako vam je iz nekog razloga ostao višak ribe, nije obavezno da je sušite ili da je solite. Možete je konzervisati i duže vreme uživati u njenom ukusu. Za konzervisanje su pogodne sve vrste ribe - morske, rečne i ribe iz...
Brzi pečeni pasulj iz konzerveBrzi pečeni pasulj iz konzerve
29. maj
Dodajemo pasulj iz konzerve, nakon što ga pre toga ocedimo. Promešamo i ostavljamo malo da se izdinsta (oko 7-8 minuta). Prebacujemo u posudu za pečenje, nalivamo 1-2 šolje vrele vode....
Janija sa boranijom iz konzerveJanija sa boranijom iz konzerve
21. jul
Boranija se sipa iz tegle u cediljku i isplakne se. Krompir se oljušti i iseče na veoma sitno, šargarepa se očisti i narenda, a luk i beli luk se takođe iseku na sitno. U šerpu (nelepljivu) sipamo malo ulja, stavljamo...
Jelo sa bamijom iz konzerveJelo sa bamijom iz konzerve
01. maj
Jelo sa bamijom iz konzerve je gotovo....
Kolač sa breskvama iz konzerveKolač sa breskvama iz konzerve
13. mart
Maslac, brašno i šećer staviti u posudu i rukama sve sjediniti. Puter i šećer umiksati, dodati jaja i nastaviti sa mućenjem. Dodati brašno i sodu bikarbonu i sve izmešati. Umešati i slatku pavlaku. U pleh sa pekarskim...
Predjelo od ribePredjelo od ribe
23. maj
U posudi izgnječite skuvae i oljušten krompir, dodajemo ribu. Dodajemo i mekani maslac i iseckane krastavce i sve pomešamo veoma dobro viljuškom, i izgnječimo. Serviramo predjelo posuto sa iseckanim masinama i prepečenim...
Bujon od ribeBujon od ribe
04. jul
Glava, peraja i kosti ribe se dobro operu vodom. Pre kuvanja glave, vade se škrge i oči. Glava i kosti se preseku na pola. Isečen na šajbne celer, koren od peršuna, lovorov list, so, biber i na krupno isečen luk i začini...
Salata od ribeSalata od ribe
15. okt.
Dimljena skuša se odvaja od kostiju, seče se na tanke ivice i pomeša se sa sitno isečenim lukom, ksielim krastavčićima isečenim na kocke, zelenom salatom i majonezom. Sve se promeša i oblikuje u posudi. Gotova salata...
Zelena salata sa tunjevinom iz konzerveZelena salata sa tunjevinom iz konzerve
30. maj
Otvorimo konzervu i sipamo preko salate. Dodaje se paradajz, iseckan na kockice. U posebnoj posudi pripremamo dresing od maslinovog ulja, soka od limuna i prelivamo salatu. Pažljivo se promeša....
Jednostavan kolač sa breskvama iz konzerveJednostavan kolač sa breskvama iz konzerve
24. feb.
Jednostavan kolač sa breskvama iz konzerve je gotov!...
Svinjko meso sa graškom iz konzerveSvinjko meso sa graškom iz konzerve
05. dec.
Svinjsko meso se očisti od masnoće i iseče na krupne parčiće. Očišćeno povrće se seče na sitno. U šerpi se zagreva ulje i zaprži se meso dok ne pobeli. Dodaje se sitno isečen luk i šargarepa, zaprže se na kratko da omekšaju...
Krompir pire sa pasuljem iz konzerveKrompir pire sa pasuljem iz konzerve
12. maj
Sok iz konzerve ocedite i ostavite na stranu. Kada se krompir skroz skuva, vodu ocedite i dodajte im maslac. Zatim ispasirajte, da dobijete pire, pa mu dodajte smesu iz blendera....
Domaća pašteta od tune iz konzerveDomaća pašteta od tune iz konzerve
07. jun
Domaću paštetu od tune iz konzerve mazati na hleb....
Tajna pohovane ribeTajna pohovane ribe
31. januar
Zna se da je riba spremljena na roštilju, u rerni ili na pari posebno korisna za naše zdravlje. Ali mnogo ukusna i voljena je i pržena ili pohovana riba. Istina, kaloričnija je, ali riba je riba i samo da nemate alergiju...
Najukusnije morske ribeNajukusnije morske ribe
25. januar
Ako treba da navedemo najdragoceniju u korisnu hranu na našoj trpezi, to je riba. Savet svim nutricionistiam je da ona prisustvuje u našem meniju najmnje dva puta sedmično. Kada biramo šta da jedemo, uvek se rukovodimo...
Pravila prilikom sterilizacije konzerviPravila prilikom sterilizacije konzervi
31. mart
Da biste spremili dragocene sterilzovane konzerve potrebno je: 1. Voće i povrće da bude savršeno sveže, po mogućstvu tog dana ubrano, zdravo i odgovarajuće zrelosti; 2....
Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?
25. avgust
Drugi nedostatak od konzumacije konzervi s tunjevinom jeste veliko prisustvo natrijuma (soli)....
Salata ropotamo bez ribeSalata ropotamo bez ribe
11. mart
Šargarepu ogulite i skuvajte. Nasecite šargarepu i kisele krastavce na tanke kolutiće. Ocedite pasulj od vode i stavite u činiju. Dodajte iseckani beli luk, krastavac, šargarepu i oceđeni grašak. Sipajte malo ulja...
Pržene ćuftice od ribePržene ćuftice od ribe
13. okt.
Riba se samelje u mleveno meso. Dodaju mi se sitno isečen luk i peršun, prethodno u mleku natopljen hleb, jaja, svinjska mast i ostali sastojci. Od tako napravljene smese se oforme ćufitce koje se uvaljaju u brašno i prže...
Čorba od bele ribeČorba od bele ribe
13. jun
Isečemo pečurke i izdinstamo ih sa lukom i uljem. Stavljamo lovorov list i brašno. Mešamo i sipamo vino i 6 šolja vode. Solimo i ostavljamo na umerenoj vatri. Sečemo ribu na krupne kocke i kada smesa provri, dodajemo kocke...
Salata od usoljene ribeSalata od usoljene ribe
22. nov.
Koža ribe se oljušti. Očisti se od kostiju i iseče se na krupne parčiće. Posipa se sitno isečenim lukom, mirođijom i peršunom. Začinjava se isceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem....
Pohovani file bele ribePohovani file bele ribe
26. nov.
File posolimo i pobiberimo, po želji možemo iseći na sitnije komade. Umutimo jaja sa brašno, pivom i soli. Svako parče potapamo prvo u brašno i posle u smesu za pohovanje, pržimo sa obe strane dok ne bude gotovo. Posipamo...
Pržene loptice od ribePržene loptice od ribe
26. april
Kuvajte očišćenu ribu u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 minuta. Izvadite i uklonite kosti. Isitnite je, pa dodajte sitno iseckan svež luk, mrvice hleba, prezle, isitnjen beli luk i druge začine. Dobro promešajte. Smesa...