Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
PeršunNastavite da čitate i saznaćete o koristima i kvalitetima peršuna.
Dve najpopularnije vrste peršuna su kovrdžavi peršun i italijanski peršun sa ravnim listovima....
28. nov.
Ćuftice od peršuna i pirinčaStrukove peršuna, oprane i dobro oceđene od vode, iseckamo na sitno.
U odgovarajućoj posudi pomešamo ohlađeni pirinač, peršun, dva jaja, kiselo mleko, sodu, sirće, kumin, biber i so. Dobro promešamo....
25. nov.
Sok od peršuna i limunaPeršun stimuliše krvotok, a dodavanjem soka od limuna dobijate efikasni napitak za smanjivanje nivoa holesterola i rizika od moždanog udara....
11. jun
Sos od peršuna i bosiljkaBosiljak i peršun sa stavljaju u secka. Pasiramo kratko i dodajemo sok od polovine limuna i maslinovo ulje.
Začinjavamo solju i pasiramo ponovo sve veoma dobro....
25. jun
Plava riba preko peršuna i avokadaPeršun, koji ste oprali i ocedili, naseckajte na sitno. Presecite avokado na pola, uklonite košticu i uz pomoć kašike izdubite unutrašnjost. Nasecite avokado i dodajte ga u peršun....
07. nov.
Orada na roštilju sa mnogo peršuna i limunaIsecite limun na tanke kriške i stavite po 2-3 kriške u unutrašnjost, i isečeni peršun. Oštrim nožem napravite proreze na ribi sa obe strane.
Ugrejte roštilj i lepo ga namažite uljem ili slaninom....
21. dec.
Šaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajzaNek vam je ukusno uz ovog šarana u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza....
27. mart
FIle od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfaFile od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfa je mnogo ukusan....
01. jul
Čuvanje mirođije i peršunaDa biste sačuvali aromu i korisna svojstva mirođije i peršuna, morate ih pravilno čuvati. Nakon kupovine peršuna ili mirođije, umotajte ih u novine i stavite novine u plastičnu kesu....
02. dec.
Zamrzavanje peršuna i mirođijeNakon što osušite, iseckajte peršun ili mirođiju, kao kad ih dodajete u jelo.
Isečenu mirođiju i peršun možete pomešati i sastaviti. Možete opušteno da pripremite zeleni miks po ukusu....
13. okt.
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoŽalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu toliko teški za sušenje zbog niske vlage koju oni sadrže u svojim listovima koja lako može da se osuši ili da...
25. nov.
Pesto od peršunaSve se stavlja u blender/secko i pomeša se u ujednačenu smesu.
Skroz na kraju uz neprestano mešanje se postepeno sipa maslinovo ulje.
Može da se konzumira sa dvopekom, da se doda u salatu ili špagete....
26. jun
Janija od peršunaNakon što se meso skuva, pospite iseckani peršun, so i biber. Gotovu janiju prelijte umućenim žumancima sa sokom od limuna....
22. sep.
Ćuftice od peršunaIseckajte peršun, mirođiju i luk sasvim sitno. Dodajte u njih nanu, so, biber, namrvljeni sir i jaja.
Dobro promešajte smesu i zamesite je s brašnom i kvascem u meko lepljivo testo....
15. okt.
U čemu pomaže sok od peršuna?Peršun je vrtna biljka uzgajana za kulinarstvo. Osim tradicionalne upotrebe, peršun se koristi i kao lekovita biljka....
23. april
Da očistimo organizam čajem od peršunaSvi znamo peršun kao zelen i aromatičan začin, koji se najčešće koristi u pripremi različitih salata. Istina je da sok i čaj od peršuna takođe imaju puno lekovitih svojstava....
21. jul
Unikatne ćuftice od peršunaIzblendala sam peršun, kojeg sam prethodno dobro oprala (uključujući i drškice), luk i beli luk. Sipala sam ih u posudu, začinila solju i biberom, dodala sam malkice aleve paprike i ulja....
12. dec.
Frikadele sa mnogo peršunaIzrendajte i luk, a peršun i isecite sitno.
U posudu stavite mleveno meso.
Iscedite rukama krompir i stavite u mleveno meso.
Dodajte luk, peršun, jaje, senf, biber, majoranu i so ako je potrebno....
27. april
Keto ćuftice od peršunaStavite ćuftice od peršuna na ubrus da se ocedi višak masti.
Servirajte keto ćuftice od peršuna sa kiselim mlekom, ali možete napraviti i drugi sos po izboru....
18. januar
Kako peršun utiče na krvni pritisak?Mnogo osoba zna da peršun ima korisne osobine, pored svojih nespornih kulinarskih kvaliteta i to je jedan od razloga da peršun često koriste u svojoj ishrani....
01. maj
Čaj od peršuna i njegova lekovita snagaČaj od peršuna će pomoći organizmu da se očisti od nagomilanih toksina.
Drugo korisno svojstvo peršuna je otklanjanje neprijatnog zadaha iz usta....
30. jul
Pesto od bosljka i peršunaU blender stavite bosiljak, peršun, iseckan beli luk. Po želji možete korisiti spravu za pasiranje.
U zelene začine dodajte zapečene lešnike, parmezan i 2 supene kašike, so i biber....
25. jul
Pesto od peršuna sa maslinamaSvež peršun se dobro opere, odvajaju se veće drške, a listići se stavljaju u teglu. Dodaju se masline bez koštica, čenovi belog luka, ulje, so i sok od pola limuna....
24. maj
Ajkula u limunu i peršunuOperemo 4-5 strukova peršuna sa grančicama i stavljamo ih unutra.
Dodajemo hladnu vodu da pokrije komade. Prelivamo folijom i ostavljamo na 3 sata da odstoji u frižideru....
24. sep.