Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Torta Pomorandžina svežinaTorta Pomorandžina svežina
17. april
Jaja umutite sa šećerom, uljem, sokom i korom od pomorandže. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Smesu sipajte u nauljeni i brašnom posuti kalup za tortu. Pecite na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Sirup pripremite...
Koktel Pomorandžina utehaKoktel Pomorandžina uteha
02. jul
Ako želite, dodajte 50 g votke i uživajte u koktelu Pomorandžina uteha....
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Domaće pravljene kore uvek su poželjnije od gotovih, kupljenih u prodavnici. Istina je da oduzme dosta vremena da se spreme, ali zaista vredi. Rezultat je dosta bolji - sve pripremljeno s njima postaje sočnije i ukusnije....
Тrodnevno olakšanje sa pomorandžamaТrodnevno olakšanje sa pomorandžama
14. mart
Jedna pomorandža za desert. Večera: Parče kuvane piletine sa limunovim sokom, prilog - kuvani prokelj i brokoli. Na kraju - pomorandža. Ponavljanje ove dijete možete napraviti na svaka dva meseca....
Zeljanica bez koraZeljanica bez kora
01. mart
Blitvu iseckati, umutiti jaja, dodati pavlaku, sir, jogurt, so, kvasac i na kraju brašno. Sve dobro izmešati podmazati tepsiju izručiti smesu i peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni....
Kora za tortuKora za tortu
01. okt.
Jaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga idu ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom). Testo za koru sipajte u kalup za tortu (prečnika 24 cm), koji ste...
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Kora lubenice - zašto je toliko korisna?
02. sep.
Lubenica je omiljeno voće kako odraslima, tako i deci. Mnogi ljudi znaju za njene koristi, ali manjina pretpostavlja da njena korist nije samo u sočnoj i slatkoj roze unutrašnjosti, nego i u kori lubenice. Da, ono što obično...
Primena i koristi od pirinčanih koraPrimena i koristi od pirinčanih kora
06. april
Pirinčane kore su uobičajene i u kineskoj kuhinji i u nekim azijskim zemljama. Uglavnom sadrže pirinčano brašno, tapioku - ovo je skrob dobijen iz korena biljke maniokoka i druge prirodne sastojke. Veoma su suve i mogu...
Baklava od razvijenih koraBaklava od razvijenih kora
17. jul
Umesite glatko imeko testo od namirnica za testo. Ostavite ga da se odmori 15 minuta, a nakon toga od njega napravite 21 lopticu od testa približno iste veličine. Svaku lopticu razvijte oklagijom na veličinu tanjira za...
Slatko od pomorandžinih koraSlatko od pomorandžinih kora
28. mart
Pomorandžine kore ostavite u sirupu da odstoje preko noći. Sutradan skinite konac, a slatko sipajte u tegle....
Baklava od turskih koraBaklava od turskih kora
22. jun
U odgovarajući pleh stavite koru, pospite je grizom, prekrijte drugom korom i ponovo stavite malo griza. Treću koru prekrijte orasima. Na ovaj način ređajte po 3 kore, na prvu i drugu stavljajte griz, a na treću orahe....
Gibanica od domaćih koraGibanica od domaćih kora
12. april
Umutite jaja i u njih dodajte mlaku vodu, sirće, so i ponovo promešajte. U brašnu napravite udubljenje, sipajte tečne sastojke i postepeno uzimajući od brašna umesite meko testo koje se ne lepi. Podelite testo na 14 komada...
Trouglovi od gotovih koraTrouglovi od gotovih kora
19. maj
Razvucite koru, koja treba da bude debljine oko 0.5 cm. Isecite je na ravne kocke. U svaki kvadrat stavite prethodno pomešane orahe, šećer, prezle i cimet. Presavijte lepo na trougao, i pritisnite krajeve, da ne izađe...
Pitice od gotovih koraPitice od gotovih kora
18. maj
Jaja se umute, a u njih se stavlja kiselo mleko, koje treba da bude na sobnoj temperaturi. Nakon toga se stavlja so, promeša se i dodaje kvasac, rastopljen u malo mlake vode. Dodaje se brašno i meša, dok se ne dobije homogena...
Obična kora za tortuObična kora za tortu
28. april
Rerna - 180 stepeni Kalup za tortu sa prstenom oko 22-24 cm, obložen papirom za pečenje ili ravan pleh, obložen papirom za pečenje. Jaja podelite na žumanca i belanca. Belanca umutite mikserom dok ne dobijete penu...
Brz patatnik bez koraBrz patatnik bez kora
01. dec.
Izrendajte krompir i ostavite da se dobro ocedi, posle ga dodatno osušite krpom. Luk takođe izrendajte. Dodajte ga u hceđen i osušen krompir. Dodajte i mrvljeni sir. Začinite solju i nanom. U ugrejani tiganj stavljamo...
Jeftina kora za tortuJeftina kora za tortu
17. sep.
1
Date količine su za 1 koru. Jaje sa šećerom umutiti u čvrst sneg. U smesu dodati sveže mleko, a, ukoliko nemate, možete koristiti toplu vodu. Sve dobro sjediniti, pa dodati brašno sa praškom za pecivo i vanilom....
Patišpanj kora za tortuPatišpanj kora za tortu
11. jun
Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Pažljivo dodajete brašno sa vanilom, mešajući lagano odozgo nagore. Smesa se sipa u nauljan kalup za tortu, posut brašnom. Može se koristiti i papir za pečenje. Peče se u prethodno...
Jednostavna kora za tortuJednostavna kora za tortu
30. sep.
Umutite jaja sa šećerom dok se šećer ne istopi, oko 10 minuta. Brašno prosejte i dodajte prašak za pecivo. Dodajte u smesu od jaja i mutite mikserom. Podelite a 2 dela i u jedan dodajte kakao. U kalup za tortu sipajte...
Vazdušasta kora za tortuVazdušasta kora za tortu
25. maj
U posudi pomešajte jaja sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom. Mešajte neprestano mikserom 13 minuta dok ne dobijete mekanu smesu. Dodajteprosejano brašno i špatulom mešajte samo u jednom pravcu polako i pažljivo...
Brza kora za tortuBrza kora za tortu
31. avgust
Umutimo jaja u posudi. U njih dodajemo prosejano brašno, dobro umutimo. Dodajemo šećer, prašak za pecivo i vanilu. Ponovo mutimo dobro smesu. Sipamo smesu u namazan pleh i pečemo u ugrejanoj rerni na 180-190 stepeni...
Kora za čokoladni petifuriKora za čokoladni petifuri
10. feb.
U posudi se umute mikserom jaja sa šećerom. Dodaje se ulje, toplo sveže mleko sa čokoladom istoljenom u njemu i promešano sa kakaom. Dodaje se esencija od pomorandže i na kraju brašno, meša se čokoladna smesa za kolač....
Slatko od kora dinjeSlatko od kora dinje
14. jul
Tamno zeleni deo kore se sklanja pomoću ljuštilice za krompir. Kore se operu i beli deo se seče na kocke. Svaka kocka se probode viljuškom. U jednoj šolji vruće vode se rastvara soda. Kore se stavljaju u šerpu i prelivaju...
Bela torta bez koraBela torta bez kora
25. mart
Kuvamo šećer i mleko. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Razmutimo želatin u malo mleka i dodamo u skuvano mleko. Sadržaj šerpe prespemo u sud za mućenje, dodamo prašak za šlag i mutimo mikserom. U kalup obložen...
Medena kora za tortuMedena kora za tortu
11. mart
1 šolja - 250 ml. Med, maslac i sodu pomešamo u metalnoj posudi i stavljamo na tihu vatru. Nakon oko 3 minuta smesa počinje da meni i čim dobije karamel boju (a to je veoma brzo), skidamo sa vatre. Čim se ohladi...