Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Torta Pomorandžina svežinaJaja umutite sa šećerom, uljem, sokom i korom od pomorandže. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Smesu sipajte u nauljeni i brašnom posuti kalup za tortu. Pecite na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Sirup pripremite...
17. april
Koktel Pomorandžina utehaAko želite, dodajte 50 g votke i uživajte u koktelu Pomorandžina uteha....
02. jul
Pripremanje domaćih razvijenih koraDomaće pravljene kore uvek su poželjnije od gotovih, kupljenih u prodavnici. Istina je da oduzme dosta vremena da se spreme, ali zaista vredi. Rezultat je dosta bolji - sve pripremljeno s njima postaje sočnije i ukusnije....
04. januar
Тrodnevno olakšanje sa pomorandžamaJedna pomorandža za desert.
Večera: Parče kuvane piletine sa limunovim sokom, prilog - kuvani prokelj i brokoli. Na kraju - pomorandža.
Ponavljanje ove dijete možete napraviti na svaka dva meseca....
14. mart
Zeljanica bez koraBlitvu iseckati, umutiti jaja, dodati pavlaku, sir, jogurt, so, kvasac i na kraju brašno.
Sve dobro izmešati podmazati tepsiju izručiti smesu i peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni....
01. mart
Kora za tortuJaja umutite mikserom da skoro pobele i onda dodajte šećer. Nakon toga idu ulje i brašno sa praškom za pecivo (kada dodajete brašno, mešajte špatulom).
Testo za koru sipajte u kalup za tortu (prečnika 24 cm), koji ste...
01. okt.
Kora lubenice - zašto je toliko korisna?Lubenica je omiljeno voće kako odraslima, tako i deci. Mnogi ljudi znaju za njene koristi, ali manjina pretpostavlja da njena korist nije samo u sočnoj i slatkoj roze unutrašnjosti, nego i u kori lubenice. Da, ono što obično...
02. sep.
Primena i koristi od pirinčanih koraPirinčane kore su uobičajene i u kineskoj kuhinji i u nekim azijskim zemljama. Uglavnom sadrže pirinčano brašno, tapioku - ovo je skrob dobijen iz korena biljke maniokoka i druge prirodne sastojke. Veoma su suve i mogu...
06. april
Baklava od razvijenih koraUmesite glatko imeko testo od namirnica za testo. Ostavite ga da se odmori 15 minuta, a nakon toga od njega napravite 21 lopticu od testa približno iste veličine.
Svaku lopticu razvijte oklagijom na veličinu tanjira za...
17. jul
Slatko od pomorandžinih koraPomorandžine kore ostavite u sirupu da odstoje preko noći. Sutradan skinite konac, a slatko sipajte u tegle....
28. mart
Baklava od turskih koraU odgovarajući pleh stavite koru, pospite je grizom, prekrijte drugom korom i ponovo stavite malo griza. Treću koru prekrijte orasima.
Na ovaj način ređajte po 3 kore, na prvu i drugu stavljajte griz, a na treću orahe....
22. jun
Gibanica od domaćih koraUmutite jaja i u njih dodajte mlaku vodu, sirće, so i ponovo promešajte. U brašnu napravite udubljenje, sipajte tečne sastojke i postepeno uzimajući od brašna umesite meko testo koje se ne lepi.
Podelite testo na 14 komada...
12. april
Trouglovi od gotovih koraRazvucite koru, koja treba da bude debljine oko 0.5 cm. Isecite je na ravne kocke.
U svaki kvadrat stavite prethodno pomešane orahe, šećer, prezle i cimet.
Presavijte lepo na trougao, i pritisnite krajeve, da ne izađe...
19. maj
Pitice od gotovih koraJaja se umute, a u njih se stavlja kiselo mleko, koje treba da bude na sobnoj temperaturi. Nakon toga se stavlja so, promeša se i dodaje kvasac, rastopljen u malo mlake vode.
Dodaje se brašno i meša, dok se ne dobije homogena...
18. maj
Obična kora za tortuRerna - 180 stepeni
Kalup za tortu sa prstenom oko 22-24 cm, obložen papirom za pečenje ili ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Jaja podelite na žumanca i belanca.
Belanca umutite mikserom dok ne dobijete penu...
28. april
Brz patatnik bez koraIzrendajte krompir i ostavite da se dobro ocedi, posle ga dodatno osušite krpom.
Luk takođe izrendajte. Dodajte ga u hceđen i osušen krompir. Dodajte i mrvljeni sir. Začinite solju i nanom.
U ugrejani tiganj stavljamo...
01. dec.
Jeftina kora za tortuDate količine su za 1 koru.
Jaje sa šećerom umutiti u čvrst sneg.
U smesu dodati sveže mleko, a, ukoliko nemate, možete koristiti toplu vodu.
Sve dobro sjediniti, pa dodati brašno sa praškom za pecivo i vanilom....
17. sep.
1
Patišpanj kora za tortuUmutite jaja sa šećerom dok ne pobele.
Pažljivo dodajete brašno sa vanilom, mešajući lagano odozgo nagore.
Smesa se sipa u nauljan kalup za tortu, posut brašnom. Može se koristiti i papir za pečenje.
Peče se u prethodno...
11. jun
Jednostavna kora za tortuUmutite jaja sa šećerom dok se šećer ne istopi, oko 10 minuta.
Brašno prosejte i dodajte prašak za pecivo. Dodajte u smesu od jaja i mutite mikserom.
Podelite a 2 dela i u jedan dodajte kakao. U kalup za tortu sipajte...
30. sep.
Vazdušasta kora za tortuU posudi pomešajte jaja sa šećerom, prstohvatom soli i vanilin šećerom. Mešajte neprestano mikserom 13 minuta dok ne dobijete mekanu smesu.
Dodajteprosejano brašno i špatulom mešajte samo u jednom pravcu polako i pažljivo...
25. maj
Brza kora za tortuUmutimo jaja u posudi. U njih dodajemo prosejano brašno, dobro umutimo.
Dodajemo šećer, prašak za pecivo i vanilu. Ponovo mutimo dobro smesu.
Sipamo smesu u namazan pleh i pečemo u ugrejanoj rerni na 180-190 stepeni...
31. avgust
Kora za čokoladni petifuriU posudi se umute mikserom jaja sa šećerom. Dodaje se ulje, toplo sveže mleko sa čokoladom istoljenom u njemu i promešano sa kakaom.
Dodaje se esencija od pomorandže i na kraju brašno, meša se čokoladna smesa za kolač....
10. feb.
Slatko od kora dinjeTamno zeleni deo kore se sklanja pomoću ljuštilice za krompir. Kore se operu i beli deo se seče na kocke. Svaka kocka se probode viljuškom.
U jednoj šolji vruće vode se rastvara soda. Kore se stavljaju u šerpu i prelivaju...
14. jul
Bela torta bez koraKuvamo šećer i mleko. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.
Razmutimo želatin u malo mleka i dodamo u skuvano mleko. Sadržaj šerpe prespemo u sud za mućenje, dodamo prašak za šlag i mutimo mikserom.
U kalup obložen...
25. mart
Medena kora za tortu1 šolja - 250 ml.
Med, maslac i sodu pomešamo u metalnoj posudi i stavljamo na tihu vatru.
Nakon oko 3 minuta smesa počinje da meni i čim dobije karamel boju (a to je veoma brzo), skidamo sa vatre.
Čim se ohladi...
11. mart