Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Najpopularnije sorte belog vinaNajpopularnije sorte belog vina
04. jul
Koristi se za pravljenje suvog belog vina....
Svinjetina sa sosom od belog vinaSvinjetina sa sosom od belog vina
20. dec.
Sipa se belo vino i ostavljamo da ispari. Posipa se solju i biberom. Vraća se meso i sipamo 2 šolje tople vode, pri čemu se ostavlja na tihoj vatri da se kuva....
Pileći doneri u marinadi od belog vinaPileći doneri u marinadi od belog vina
28. sep.
Nek vam je ukusno uz ovaj pileći doner u marinadi od belog vina....
Parti riblje ćuftice u sosu od belog vinaParti riblje ćuftice u sosu od belog vina
14. feb.
Servirajte parti riblje ćuftice na čačkalicama i prelijte aromatičnim sosom od belog vina....
Kruške u sosu od belog vina i čokoladeKruške u sosu od belog vina i čokolade
22. jun
Gotove kruške u sosu od belog vina i čokolade pospite rendanom korom limuna....
Cake u pripremi domaćeg belog vinaCake u pripremi domaćeg belog vina
22. april
Belo vino treba da ima određenu kiselost - otprilike 6-7 grama na litar. Regulisanje kiselosti se dešava dodavanjem vode u procesu fermentacije....
Pileći file sa pečurkama i sosom od belog vinaPileći file sa pečurkama i sosom od belog vina
11. april
Za ovu sočnu piletinu u belom sosu se iseče pileći file na krupne parčiće, svaki na 4 porcije, ako je deblji, seče se na pola, da se lakše skuva. Luk se seče na sitno, beli luk takođe....
Riba i morski plodovi u sosu od belog vinaRiba i morski plodovi u sosu od belog vina
06. april
Sipajte belo vino sa ostalom grančicom majčine dušice u isti tiganj. Sačekajte da tečnost provri i dodajte paradajz - iseckan na male kocke....
Doneri sa svinjskim mesom u marinadi od belog vinaDoneri sa svinjskim mesom u marinadi od belog vina
24. nov.
Nek vam je slatko uz donere sa svinjskim mesom u marinadi od belog vina!...
Smesa od belog luka i crnog vina koja leči preko 100 bolestiSmesa od belog luka i crnog vina koja leči preko 100 bolesti
23. feb.
Ova prirodna i lekovita smesa u sebi krije sve blagodeti belog luka i crnog vina....
Liker od vinaLiker od vina
01. nov.
Sastojke staviti u staklenu flašu (teglu) i ostaviti zatvoreno 6 nedelja. Povremeno promućkati da bi se šećer brže istopio. Gotov liker procediti i uživati u punom ukusu višnje....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta. Rakija od vina je još bolja, ukoliko se ostavi da odstoji...
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus. Temperatura serviranja...
Najpopularnija likerska vinaNajpopularnija likerska vina
11. april
Ako su dovoljno dugo odležala, može biti teško razlikovati belo od crvenog likerskog vina. Ako se uparuje sa hranom, često na kraju večere, vino po pravilu treba da bude slađe od deserta....
Najpopularnija portugalska vinaNajpopularnija portugalska vina
29. mart
Portugalija je jedna od zemalja sa dobro razvijenom proizvodnjom vina. Samo pominjanje Portoa dovoljno je da pobudi poverenje ljubitelja prefinjenog ukusa vina. Portugalci duguju svoje vinarstvo starim Feničanima,...
Italijanski sos od vinaItalijanski sos od vina
14. okt.
Zagrejte maslinovo ulje, dodajte beli luk i crni luk i izdinstajte ih. Dodajte paradajz i kuvajte dok se sos ne zgusne. Dodajte origano i pavlaku i promešajte. Dodajte paradajz pire, šećer, so i 1/2 šolje vode....
Nemački umak od vinaNemački umak od vina
17. okt.
Maslac se istopi na tihoj vatri i doda se brašno. Promeša se tako da nema grudvica. Dodaje se bujon. Žumanca se umute s pavlakom i smesa se dodaje u umak koji se zagreva još 2-3 minute, ali da ne kipi. Dodaje se vino...
Koja su desertna vina?Koja su desertna vina?
27. okt.
Prave se od odležanog belog vina, najčešće Misketa, kome se dodaju alkohol, šećer i vermut. U proizvodnji crvenog vermuta, vino se boji karamelom....
Finese prilikom posluživanja vinaFinese prilikom posluživanja vina
09. jul
Tako na primer suvo belo vino treba da bude sa temperaturom od 8-10 stepeni Celzijusovih, a belo jako vino - otprilike 10-12 stepeni....
Kolač od griza i vinaKolač od griza i vina
11. sep.
Pomešajte i lepo promešajte orahe sa grizom, šećerom, vnom, brašnom, dodajte ulje i sodu. Kad smesa odstoji 30 minuta, prebacite je u namazan pleh. Pecite kolač oko 45 minuta. Hladan kolač sa grizom prelijte glazurom...
Sorbe od trešanja i vinaSorbe od trešanja i vina
01. avgust
Vino se sipa u šerpu da provri. Trešnje se očiste od koštica, sok se sačuva. Trešnje se stavljaju u vrelo vino i kuvaju dok ne ispari miris alkohola. Pasiraju se. Želatin se potopi u 6 kašičica vode i kad nabubri, rastvara...
Kolačići od vina sa marmeladomKolačići od vina sa marmeladom
19. jul
Sve sastojke /bez slatka/ pomešajte i zamesite meko testo. Podelite na dva dela. Svaki deo razvijte u pravougaonu koru i isecite na kvadrate, lija je stranica 7 cm. Stavite malo slatka, pritisnite oba kraja i uvijte...
Sorbe od jagoda i vinaSorbe od jagoda i vina
28. okt.
Vino se sipa u šerpu, dodaju se šećer, karanfilić i beli biber. Kora pomorandže se narenda na sitno i dodaje se u vino. Smesa se kuva 20 minuta na laganoj vatri, dok ne ispari polovina tečnosti. Procedi se, ohladi se...
Najpoznatije sorte belog grožđaNajpoznatije sorte belog grožđa
16. april
Belo grožđe - sastav, sadržaj korisnih materija i upotreba Belo grožđe se po sastavu podudara sa crnim, s obzirom da su oni suštinski jedna te ista vrsta voća....
Korisna svojstva belog lukaKorisna svojstva belog luka
01. jul
Redovna konzumacija belog luka poboljšava raspoloženje, puni energijom i pozitivizmom. Za koncentraciju pažnje, poboljšavanje pamćenja i priliva stvaralačnih snaga, konzumirajte više belog luka....