Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjetina sa sosom od belog vinaSipa se belo vino i ostavljamo da ispari. Posipa se solju i biberom.
Vraća se meso i sipamo 2 šolje tople vode, pri čemu se ostavlja na tihoj vatri da se kuva....
20. dec.
Pileći doneri u marinadi od belog vinaNek vam je ukusno uz ovaj pileći doner u marinadi od belog vina....
28. sep.
Parti riblje ćuftice u sosu od belog vinaServirajte parti riblje ćuftice na čačkalicama i prelijte aromatičnim sosom od belog vina....
14. feb.
Kruške u sosu od belog vina i čokoladeGotove kruške u sosu od belog vina i čokolade pospite rendanom korom limuna....
22. jun
Cake u pripremi domaćeg belog vinaBelo vino treba da ima određenu kiselost - otprilike 6-7 grama na litar. Regulisanje kiselosti se dešava dodavanjem vode u procesu fermentacije....
22. april
Pileći file sa pečurkama i sosom od belog vinaZa ovu sočnu piletinu u belom sosu se iseče pileći file na krupne parčiće, svaki na 4 porcije, ako je deblji, seče se na pola, da se lakše skuva.
Luk se seče na sitno, beli luk takođe....
11. april
Riba i morski plodovi u sosu od belog vinaSipajte belo vino sa ostalom grančicom majčine dušice u isti tiganj. Sačekajte da tečnost provri i dodajte paradajz - iseckan na male kocke....
06. april
Doneri sa svinjskim mesom u marinadi od belog vinaNek vam je slatko uz donere sa svinjskim mesom u marinadi od belog vina!...
24. nov.
Smesa od belog luka i crnog vina koja leči preko 100 bolestiOva prirodna i lekovita smesa u sebi krije sve blagodeti belog luka i crnog vina....
23. feb.
Liker od vinaSastojke staviti u staklenu flašu (teglu) i ostaviti zatvoreno 6 nedelja.
Povremeno promućkati da bi se šećer brže istopio.
Gotov liker procediti i uživati u punom ukusu višnje....
01. nov.
Rakija od vinaRakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta.
Rakija od vina je još bolja, ukoliko se ostavi da odstoji...
09. jun
Temperatura serviranja vinaServiranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus.
Temperatura serviranja...
16. jun
Najpopularnija likerska vinaAko su dovoljno dugo odležala, može biti teško razlikovati belo od crvenog likerskog vina.
Ako se uparuje sa hranom, često na kraju večere, vino po pravilu treba da bude slađe od deserta....
11. april
Najpopularnija portugalska vinaPortugalija je jedna od zemalja sa dobro razvijenom proizvodnjom vina. Samo pominjanje Portoa dovoljno je da pobudi poverenje ljubitelja prefinjenog ukusa vina.
Portugalci duguju svoje vinarstvo starim Feničanima,...
29. mart
Italijanski sos od vinaZagrejte maslinovo ulje, dodajte beli luk i crni luk i izdinstajte ih.
Dodajte paradajz i kuvajte dok se sos ne zgusne.
Dodajte origano i pavlaku i promešajte.
Dodajte paradajz pire, šećer, so i 1/2 šolje vode....
14. okt.
Nemački umak od vinaMaslac se istopi na tihoj vatri i doda se brašno. Promeša se tako da nema grudvica. Dodaje se bujon.
Žumanca se umute s pavlakom i smesa se dodaje u umak koji se zagreva još 2-3 minute, ali da ne kipi.
Dodaje se vino...
17. okt.
Koja su desertna vina?Prave se od odležanog belog vina, najčešće Misketa, kome se dodaju alkohol, šećer i vermut. U proizvodnji crvenog vermuta, vino se boji karamelom....
27. okt.
Finese prilikom posluživanja vinaTako na primer suvo belo vino treba da bude sa temperaturom od 8-10 stepeni Celzijusovih, a belo jako vino - otprilike 10-12 stepeni....
09. jul
Kolač od griza i vinaPomešajte i lepo promešajte orahe sa grizom, šećerom, vnom, brašnom, dodajte ulje i sodu.
Kad smesa odstoji 30 minuta, prebacite je u namazan pleh. Pecite kolač oko 45 minuta.
Hladan kolač sa grizom prelijte glazurom...
11. sep.
Sorbe od trešanja i vinaVino se sipa u šerpu da provri. Trešnje se očiste od koštica, sok se sačuva. Trešnje se stavljaju u vrelo vino i kuvaju dok ne ispari miris alkohola.
Pasiraju se. Želatin se potopi u 6 kašičica vode i kad nabubri, rastvara...
01. avgust
Kolačići od vina sa marmeladomSve sastojke /bez slatka/ pomešajte i zamesite meko testo. Podelite na dva dela.
Svaki deo razvijte u pravougaonu koru i isecite na kvadrate, lija je stranica 7 cm.
Stavite malo slatka, pritisnite oba kraja i uvijte...
19. jul
Sorbe od jagoda i vinaVino se sipa u šerpu, dodaju se šećer, karanfilić i beli biber. Kora pomorandže se narenda na sitno i dodaje se u vino.
Smesa se kuva 20 minuta na laganoj vatri, dok ne ispari polovina tečnosti.
Procedi se, ohladi se...
28. okt.
Najpoznatije sorte belog grožđaBelo grožđe - sastav, sadržaj korisnih materija i upotreba
Belo grožđe se po sastavu podudara sa crnim, s obzirom da su oni suštinski jedna te ista vrsta voća....
16. april
Korisna svojstva belog lukaRedovna konzumacija belog luka poboljšava raspoloženje, puni energijom i pozitivizmom.
Za koncentraciju pažnje, poboljšavanje pamćenja i priliva stvaralačnih snaga, konzumirajte više belog luka....
01. jul