Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čorba od štukeFile se očisti od kože i kostiju i opere se. U velikoj šerpi se izdinsta usitnjen luk, a nakon njega se stavljaju šargarepe i krompir (prethodno isečeni na kocke), nakon čega se doliva oko 4 šolje vode.
Kada povrće počne...
05. okt.
ŠtukaMeso štuke možete obgatiti pikantnim sosevima i začnima. Među najzanimljivijim receptima spadaju dinstana štuka sa sardinom, štuka sa renom i štuka dinstana sa crnim vinom....
09. avgust
Pržena štukaSkinite krljušt ili oderite štuku ako vam je lakše.
Ako imate vremena ugrejte vodu i polijte štuku, tako se lakše čisti zato što je njena koža mnogo tvrda. Operite je i isecite na kotlete....
23. feb.
Kako očistiti štuku?Mali broj ljudi zna tajnu kako se štuka čisti. Ali mi smo tu da vam je oktrijemo. Čišćenje štuke je veoma dosadan postupak, kao i čišćenje drugih riba....
24. mart
Pržena štuka (prethodno marinirana)Meso štuke je suvlje i ako je marinirate neposredno pre prženja, uspećete da je dobro začinite....
26. april
Štuka na francuski načinOčistite štuku.
Napravite marinadu od vode, sirćeta i začina - čenova belog luka, peršuna, lovorovog lista i zrna bibera.
Potopite ribu na 4-5 sati u nju, nakon toga je ocedite i prebacite u namazan pleh....
21. januar
Pohovana štuka sa kukuruznim brašnomPohovana štuka ide uz čašu piva za njega i čašu belog vina za nju :)...
03. jun
Štuka dinstana u crnom vinuOčišćenu ribu isecite na komade. Poređajte je u šerpu preko kolutova luka, šargarepe i celera.
Sipajte vino i bujon, stavite maslac i posolite. Poklopite šerpu i ostavite jelo da se kuva na tihoj vatri.
Procedite bujon...
30. avgust
Štuka sa sosom od paradajza i limunomOčišćenu štuku sečemo na kotlete. Začinjavamo solju i biberom.
Ljuštimo luk, šargarepu i beli luk. Sečemo na kocke luk i beli luk, a šargarepu na šajbne. U tiganju zagrevamo masnoću i zapržimo povrće 5 minuta....
19. dec.
Kako se priprema štuka?Štuku prelijte sosom od maslaca, limuna i peršuna.
Priprema sosa za štuku
Sos kojim treba da prelijete štuku pre nego što je stavite u rernu vrlo je lako napraviti....
23. feb.
ZrakoperkaZrakoperka (Alosa pontica) poznata još kao Dunavska skuša, je riba iz porodice Haringi (Clupeidae). Engleski naziv ribe je Shad fish, ruski черноморско - азовская проходная сельдь, a turski - Ringa balığı. Zrakoperka...
03. okt.
Osnovna pravila kod zamrzavanja ribeMaksimalno vreme čuvanja pastrmke, štuke i šarana je od 2 do 3 meseca. Osobenost kod ovih riba je što nakon pranja i pre zamrzavanja ribe treba da se posuše iznutra i spolja. Krupne ribe se u potpunosti odmrzavaju....
25. januar
LangustLangust je desetokraki rak sa dugim repom. Postoje 100 vrsta ovog raka, a obitava uglavnom u toplim morima, gde se najčešće može naći u pukotinama stena i koralnima na oko 200 metara dubine.
Langust živi uglavnom na atlanskoj...
02. avgust
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaRiba brancin spada u ređe i skupe ribe na trpezi, s obzirom na to da je komercijalni ulov ove ribe sada značajno ograničen. Međutim, vredi probati zanimljiv ukus mesa brancina koje sadrži gotovo sve hranljive materije koje...
09. nov.
JeguljaRazred jegulja (Anguilliformes) uključuje 4 podrazreda, 20 porodica, 111 roda i oko 800 vrsta jegulja. Slatkovodne jegulje su objedinjene u porodici Anguillidae dok se svih 18 vrsta i dve podvrste uključuju u rod Anguilla...
22. sep.
Kako kuvati ribu iglicuRiba iglica je deo darova mora. To je riba grabljivica koja ide u jatima, a odlikuje je veoma izduženo telo, kao i veoma izdužene čeljusti nalik kljunu. Često se meša sa jeguljom, ali ove dve vrste ribe su potpuno drugačije...
05. okt.
Kako se priprema riba bonito na japanski načinJapanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali. Bonito ribu lako možete da pripremite i kod kuće po japanskom receptu, budući...
31. jul
Pile ili riba - šta je zdravije?U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju? Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu...
01. dec.
Jin i Jang hrana i njihova ravnotežaRiba
Jin energiju imaju štuka, turbot, pastrmka, jegulja, rakovi i ostrige. Som, kao i škampi, losos, kavijar, runa i sardine su Jang energija.
5....
11. okt.
Šta jesti kada imate hemoroide?Korisne namirnice kod hemoroida
- Namirnice sa vlaknima, na primer sušeno voće;
- Meso u ograničenim količinama (na primer, piletina, svinjetina, zečetina, teletina, ćuretina), namirnice od ribe (šaran, štuka...
29. mart
Ishrana kod problema sa žučemteletinu, krhku govedinu, jagnjetinu - kuvanu ili pečenu u rerni ili na roštilju, pile brojler, mlada kokoška koja nije masna, rečna riba koja nije masna (mrena, klen, mlad šarana, tarana, pegunica, bela riba, pastrmka, štuka...
25. dec.
Ishrana kod upale žučiU svoju ishranu možete uključiti rečnu ribu, koja nije mnogo masna - mrena, klen, šaran, smuđ, pastrmka, štuka - kuvana ili pečena na roštilju....
26. mart
Riba Crveni zubatacMore nam poslužuje kao dar neverovatnu raznovrsnost ukusnu i korisnu hranu. Najveći deo nje su ribe. Među njima postoji jedna koja nosi boju strasti i ukus koji sablažnjava. To je riba crveni zubatac. Ona je jedna od najdivnijih...
24. maj