Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Štuka u air fryer-uŠtuka u air fryer-u
15. jun
Štuka u air fryer-u je gotova....
Čorba od štukeČorba od štuke
05. okt.
File se očisti od kože i kostiju i opere se. U velikoj šerpi se izdinsta usitnjen luk, a nakon njega se stavljaju šargarepe i krompir (prethodno isečeni na kocke), nakon čega se doliva oko 4 šolje vode. Kada povrće počne...
ŠtukaŠtuka
09. avgust
Meso štuke možete obgatiti pikantnim sosevima i začnima. Među najzanimljivijim receptima spadaju dinstana štuka sa sardinom, štuka sa renom i štuka dinstana sa crnim vinom....
Pržena štukaPržena štuka
23. feb.
Skinite krljušt ili oderite štuku ako vam je lakše. Ako imate vremena ugrejte vodu i polijte štuku, tako se lakše čisti zato što je njena koža mnogo tvrda. Operite je i isecite na kotlete....
Kako očistiti štuku?Kako očistiti štuku?
24. mart
Mali broj ljudi zna tajnu kako se štuka čisti. Ali mi smo tu da vam je oktrijemo. Čišćenje štuke je veoma dosadan postupak, kao i čišćenje drugih riba....
Pržena štuka (prethodno marinirana)Pržena štuka (prethodno marinirana)
26. april
Meso štuke je suvlje i ako je marinirate neposredno pre prženja, uspećete da je dobro začinite....
Štuka na francuski načinŠtuka na francuski način
21. januar
Očistite štuku. Napravite marinadu od vode, sirćeta i začina - čenova belog luka, peršuna, lovorovog lista i zrna bibera. Potopite ribu na 4-5 sati u nju, nakon toga je ocedite i prebacite u namazan pleh....
Pohovana štuka sa kukuruznim brašnomPohovana štuka sa kukuruznim brašnom
03. jun
Pohovana štuka ide uz čašu piva za njega i čašu belog vina za nju :)...
Štuka dinstana u crnom vinuŠtuka dinstana u crnom vinu
30. avgust
Očišćenu ribu isecite na komade. Poređajte je u šerpu preko kolutova luka, šargarepe i celera. Sipajte vino i bujon, stavite maslac i posolite. Poklopite šerpu i ostavite jelo da se kuva na tihoj vatri. Procedite bujon...
Cela pečena štuka za praznikCela pečena štuka za praznik
06. feb.
Cela pečena štuka za praznik je gotova....
Štuka sa sosom od paradajza i limunomŠtuka sa sosom od paradajza i limunom
19. dec.
Očišćenu štuku sečemo na kotlete. Začinjavamo solju i biberom. Ljuštimo luk, šargarepu i beli luk. Sečemo na kocke luk i beli luk, a šargarepu na šajbne. U tiganju zagrevamo masnoću i zapržimo povrće 5 minuta....
Kako se priprema štuka?Kako se priprema štuka?
23. feb.
Štuku prelijte sosom od maslaca, limuna i peršuna. Priprema sosa za štuku Sos kojim treba da prelijete štuku pre nego što je stavite u rernu vrlo je lako napraviti....
ZrakoperkaZrakoperka
03. okt.
Zrakoperka (Alosa pontica) poznata još kao Dunavska skuša, je riba iz porodice Haringi (Clupeidae). Engleski naziv ribe je Shad fish, ruski черноморско - азовская проходная сельдь, a turski - Ringa balığı. Zrakoperka...
Osnovna pravila kod zamrzavanja ribeOsnovna pravila kod zamrzavanja ribe
25. januar
Maksimalno vreme čuvanja pastrmke, štuke i šarana je od 2 do 3 meseca. Osobenost kod ovih riba je što nakon pranja i pre zamrzavanja ribe treba da se posuše iznutra i spolja. Krupne ribe se u potpunosti odmrzavaju....
LangustLangust
02. avgust
Langust je desetokraki rak sa dugim repom. Postoje 100 vrsta ovog raka, a obitava uglavnom u toplim morima, gde se najčešće može naći u pukotinama stena i koralnima na oko 200 metara dubine. Langust živi uglavnom na atlanskoj...
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaOdgovarajući začini za začinjavanje brancina
09. nov.
Riba brancin spada u ređe i skupe ribe na trpezi, s obzirom na to da je komercijalni ulov ove ribe sada značajno ograničen. Međutim, vredi probati zanimljiv ukus mesa brancina koje sadrži gotovo sve hranljive materije koje...
JeguljaJegulja
22. sep.
Razred jegulja (Anguilliformes) uključuje 4 podrazreda, 20 porodica, 111 roda i oko 800 vrsta jegulja. Slatkovodne jegulje su objedinjene u porodici Anguillidae dok se svih 18 vrsta i dve podvrste uključuju u rod Anguilla...
Kako kuvati ribu iglicuKako kuvati ribu iglicu
05. okt.
Riba iglica je deo darova mora. To je riba grabljivica koja ide u jatima, a odlikuje je veoma izduženo telo, kao i veoma izdužene čeljusti nalik kljunu. Često se meša sa jeguljom, ali ove dve vrste ribe su potpuno drugačije...
Kako se priprema riba bonito na japanski načinKako se priprema riba bonito na japanski način
31. jul
Japanskih recepata za pripremanje tune prugavca (Skipjack Tuna), poznate i kao bonito je bezbroj, s obzirom na to da njen ulov nikako nije mali. Bonito ribu lako možete da pripremite i kod kuće po japanskom receptu, budući...
Pile ili riba - šta je zdravije?Pile ili riba - šta je zdravije?
01. dec.
U većini dijeta kao korisno, niskokalorično i meso koje ima pravu vrednost preporučuju se piletina i riba. Ali koje od ovog dvoga je zdravije za konzumaciju? Postoje neke karakteristike koje treba da se imaju u vidu...
Jin i Jang hrana i njihova ravnotežaJin i Jang hrana i njihova ravnoteža
11. okt.
Riba Jin energiju imaju štuka, turbot, pastrmka, jegulja, rakovi i ostrige. Som, kao i škampi, losos, kavijar, runa i sardine su Jang energija. 5....
Šta jesti kada imate hemoroide?Šta jesti kada imate hemoroide?
29. mart
Korisne namirnice kod hemoroida - Namirnice sa vlaknima, na primer sušeno voće; - Meso u ograničenim količinama (na primer, piletina, svinjetina, zečetina, teletina, ćuretina), namirnice od ribe (šaran, štuka...
Ishrana kod problema sa žučemIshrana kod problema sa žučem
25. dec.
teletinu, krhku govedinu, jagnjetinu - kuvanu ili pečenu u rerni ili na roštilju, pile brojler, mlada kokoška koja nije masna, rečna riba koja nije masna (mrena, klen, mlad šarana, tarana, pegunica, bela riba, pastrmka, štuka...
Ishrana kod upale žučiIshrana kod upale žuči
26. mart
U svoju ishranu možete uključiti rečnu ribu, koja nije mnogo masna - mrena, klen, šaran, smuđ, pastrmka, štuka - kuvana ili pečena na roštilju....
Riba Crveni zubatacRiba Crveni zubatac
24. maj
More nam poslužuje kao dar neverovatnu raznovrsnost ukusnu i korisnu hranu. Najveći deo nje su ribe. Među njima postoji jedna koja nosi boju strasti i ukus koji sablažnjava. To je riba crveni zubatac. Ona je jedna od najdivnijih...