Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Korisni saveti za domaćice početnice

Korisni saveti za domaćice početnice

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
7338
2 od 4 Fotografije
Kako da sačuvamo boju i vitamine kod povrća?
1. Uvenulo povrće potapamo u vodu u koju smo dodali sirće ili so ili limunov sok. Posle osttavljamo da se ocedi i da odstoji u zatvorenoj posudi.

2. Iseckano povrće će sačuvati svoju boju, ako prilikom kuvanja u vodu dodamo prstohvat sode bikarbone.

3. Povrće treba da se čuva uvek na tamnom, zato što na svetlosti dobijaju gorak ukus, a krompiri pozelene.

4. Krompir se uvek kuva oljušten u posoljenoj vodi i obavezno u šerpi sa poklopcem i na tihoj vatri. Kuvani krompir će biti ukusniji ako se u vodu doda 3-4 čena belog luka ili malo mirođije.

Drugi način prilikom kuvanja krompira je ako u vodu stavimo malo sirćeta, tako će stariji krompiri imati bolji ukus i neće se raskuvati. Kako ne bi bio tvrd i suv, krompir se soli kada se izvadi iz masnoće. Sveži krompir se lakše ljušti ako ga potopimo u posoljenu vodu.

Evo nekoliko korisnih saveta prilikom kuvanja, korisnih za početnice, koje tek treba da savladaju finese kulinarske umetnosti.

Da li znate da će žilavo meso postati mekše, ako u vodu dodate 2-3 kašike sirćeta. Meso starijih životinja će omekšati, ako ga pre kuvanja potopimo na nekoliko sati u smesu od sirćeta i ulja.

U galeriji gore možete videti i druge korisne savete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji