Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečeni Zec»Špikovani zec sa slaninom

Špikovani zec sa slaninom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k231
Špikovani zec sa slaninom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
11/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
8
"Zec beli ... ceo dan se pekao u rerni, špikovan slaninom i u društvu pirinča"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 zec
  • slanina - 150g
  • mladi luk - 1 veza
  • pirinač - 1 šolja
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • ulje - 5 - 6 kašike
  • crni biber
  • aleva paprika
  • nana - sveža ili sušena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zeca treba da potopite u hladnu vodu pre nego što ga pripremite. Operite i dobro očistite zeca, posolite ga i spolja ga istrljajte sa malo aleve paprike i bibera.

Nožem napravite male proreze na leđima zeca, gde je meso suvlje i špikujte sa trakicama slanine i nasečenim belim lukom. U tepsiji promešajte nasečeni mladi luk i ulje, dodajte nanu i biber.

Stavite špikovanog zeca i dolijte vodu, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče u umereno zagrejanoj rerni.

Nakon jednog sata skinite foliju - treba da proverite da li se meso skida sa kostiju, a ako je skoro gotovo, dodajte pirinač i vratite u rernu. Ako je ostalo više bujona, ostavite da se peče bez folije, kako pirinač ne bi bio vodnjikav.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: