Paprike sa paradajz sosom i belim lukom u teglama

14/08/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Otvarate teglu, razbijete nekoliko jaja, dodajte sir i večera je gotova!"
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 788
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite i očistite. Nakon toga, izrendajte paradajz, a ljuske sklonite ili ga sameljite u ručnom mlinu. Paprike operite, ispecite i oljuštite. Paradajz stavite u šerpu, pa na vatru.

Kada se paradajz zgusne (količina treba da se smanji za pola), stavite beli luk (naseckan na sitno ili krupno - po želji). Nakon belog luka stavite paprike, koje ste isekli na tanke tračice, ali bez semena.

Dodajte ulje i so po ukusu i ostavite da se kuva uz povremeno mešanje. Skinite sa vatre.

Kada se smesa prohladi, punite tegle, zatvorite ih i stavite ih da se kuvaju. Treba ih kuvati 5 minuta, zatim ih izvadite i okrenite poklopcima na dole. Ostavite ih da se tako ohlade.

Ovo je izvanredna poslastica za zimu, kada nemate vreme da kuvate.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija