Dinstana svinjetina sa kupusom

20/01/2018
"Svinjetina sa kupusom - klasika u kuhinji "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano527
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica, oko 1200 g
  • svinjsko meso - 500 g, plećka
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
  • bujon - 200 ml, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na sitne komade.

Stavite maslinovo ulje u duboku posudu i stavite meso, pržite dok ne dobije zlatnu boju, periodično mešajte.

Isecite kupus i paradajz.

Stavite kupus u šerpu u mesu, promešajte i poklopite. Ostavite tako 5 minuta, skinite poklopac i promešajte.

Dodajte paradajz, alevu papriku i začine. Stavite lovorov list, sipajte bujon, promešajte i ponovo stavite poklopac.

Dinstajte kupus dok ne bude gotov, dok ne ostane na masti.

Na kraju servirajte pisuto peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti