Punjene tikvice sa kinoom u rerni

30/06/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Punjene tikvice, koje vam baka nikad nije spremila "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano612
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sa vodom i prstohvatom soli stavite kinou. Kuvajte 10 minuta, a nakon toga isključite ringlu i stavite poklopac.

Tikvice dobro operite i isecite na pola. Izdubite unutrašnjost jednom kašičicom.

Dobijene izdubljene tikvice spustite na 2 minuta u kipuću posoljenu vodu.

U tiganj stavite 2 kašike vode, dodajte izdubljenu unutrašnjost tikvica, rendanu šargarepu, luk i paradajz.

Dodajte so, biber i ostale začine, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri.

Sve to pomešajte sa kinoom, dobro promešajte i napunite tikvice. Stavite ih u tavu sa malo vode.

Pecite u vrućoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Kada ih izvadite, posipajte preko maslinovog ulja i poslužite.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti