Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Supa od jagnjeće glave s graškomJagnjeća glava se kuva u vodi u ekspres loncu dok ne bude gotova. Nakon što se skuva izvadi se i ohladi, očisti se od kostiju i meso se iskida na parčiće....
07. jun
Čorba od jagnjeće glave i iznutricaOperite jagnjeću glavu i ubacite je u šerpu sa vodom. Kuvajte je dok meso ne krene da se odvaja od kostiju. Sklanjajte penu ako ima potrebe....
13. dec.
Čorba od jagnjeće glaveČorbu od jagnjeće glave poslužite sa biberom i sitno iseckanim peršunom....
31. maj
Supa od jagnjeće glaveSkuvamo glave, očistmo od kostiju i isčemo na sitno (uključujući i mozak).
Propržimo blago luk, paprike i paradajz. Dodajemo meso i nakon oko 5 minuta vodu i mleko....
04. april
Kulinarske tajne ukusne jagnjeće glaveJagnjeća glava se može peći i sa folijom. Začini koji idu uz jagnjeću glavu jesu aleva paprika, so i biber. Kada kuvate jagnjeću glavu, onda u vodu stavite biber i lovorov list....
07. mart
Čorbica od jagnjeće glave, srca i plućaČorbica od jagnjeće glave, srca i pluća je spremna....
03. avgust
Pihtije od svinjske glave u teglamaGlava se dobro skuva sa malo soli, a pena se odvaja pri kuvanju.
Otkoštava se, puni se u tegle čvrsto i preliva vodom.
Tegle se zatvaraju i sterilišu 20 minuta....
23. feb.
Ćorba od svinjske glave u ekspres loncuSvinjska glava, očišćena i prepolovljena na 3-4 dela, se stavlja u ekspres lonac. Naliva se voda, da prekrije glavu i stavlja se jedna ravna kašika soli.
Nakon što provri voda, glava se kuva 40-50 minuta....
25. jun
Jagnjeća glava u đuvečariOperite jagnjeću glavu, stavite u šerpu sa vodom i kad provri prospite vodu i sipajte novu.
Jagnjeća glava kuvajte oko 3 sata, čim provri smanjite vatru na minimum....
24. maj
Svinjska glava u đuvečariSvinjsku glavu u đuvečari pecite oko 4 sata u umereno zagrejanoj rerni (150-160 stepeni) dok ne bude gotova.
Prijatno!...
08. jul
Zečije glave sa pirinčem i mladim lukomStavite glave da se kuvaju, kad se stvori pena, skinite je ili zamenite vodu čistom. Vri oko 30 minuta, začinite sa malo.
Skuvane glave izvadite iz bujona....
08. jul
Kuvana jagnjeća glava i iznutrice u ekspres loncuOperite dobro jagnjeću glavu, kao i bubrege i srce.
Postavite sve u ekspres lonac i dodajte so, origano i vodu, da pokrije 1/2 same glave.
Zatvorite poklopac i stavite ekspres lonac na vatru....
20. okt.
Koliko vremena se kuva jagnjeća glava?Od ovako skuvane jagnjeće glave možete pripremiti kurban čorbu od jagnjeće glave, čorbu od jagnjeće glave sa spanaćem ili čak i pečene jagnjeće glave....
04. januar
Začini za jagnjeće mesoKada kupujete jagnjeće meso, trebalo bi da obratite pažnju na boju masnoće po njemu. Ako je sloj masnoće beo, onda to upućuje da je meso od mladog jagnjeta, ali ako je žućkasto, onda znači da je jagnje starije....
14. mart
Jagnjeće iznutriceSkuvajte jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Ostavite da se malo ohlade i sitno isecite.
Isecite mladi luk i zelje. Dinstajte ih u ulju.
Operite dobro pirinač tekućom vodom....
08. jun
Jagnjeće kobasiceMašinom za kobasice i odgovarajućim priborom napunite creva mlevenim jagnjećim mesom i začinima, koje ste dobro umesili sa mesom. Nemojte puniti čvrsto kobasice, jer su creva tanka, a vezujte ih na 1 metar....
02. april
Supa od glave šaranaU veliku šerpu stavljamo glavu od šarana, krompir, šargarepu. luk i lovorov list i prelivaju se vodom (bujonom). Kuva se oko 30-40 minuta.
Glava se vadi, odvaja se meso i vraća se ponovo u šerpu....
12. sep.
Kavurma od teleće glaveTeleću glavu isecite satarom na komade, koji mogu da stanu u ekspres lonac. perite i potopite u hladnu vodu na oko 3-4 sata. Za to vreme, minimum dva-tri puta menjamo vodu. Treba da operemo svu krv sa mesa....
23. dec.
Šnicle od svinjske glaveOd izdvojenog mesa oforme se šnicle. Iseku se na tanko i posole se.
Pohuju se u brašnu, umućenim jajima, prezlama i opet jajima.
Prže se u zagrejanoj masnoći.
Serviraju se sa salatom ili turšijom, u zavisnosti od...
25. sep.
Čorba od teleće glaveRasecite teleću glavu na 3-4 parčeta, prelijte ih hladnom vodom i stavite da se kuva. Čim voda provri posolite. Nakon jedan sat dodajte luk, šargarepu, celer i lovorov list....
02. jun
Supa od svinjske glaveSvinjska glava se opere dobro i iseče se na parčiće. Stavlja se u veliku šerpu, preliva se hladnom vodom i kuva se na laganoj vatri, dok meso potpuno ne omekša....
22. dec.
Pihtije od svinjske glaveMeso grubo iseći (odvojiti uši a glavu starom razdvojiti na četri dela).
Meso prebaciti u veliku šerpu od 30l i zagrejati do ključanja zatim prvu vodu baciti jer se otpustilo dosta krvi....
12. dec.
Jagnjeća čorba od glaveMože da se napravi i preliv od jednog jajeta i kašike kiselog mleka, ali nije obavezno za ovu ukusnu jagnjeću čorbu od glave....
11. mart