Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Srca od viršli sa jajimaSrca od viršli sa jajima
21. maj
Oljuštite viršle i isecite na dva dela po dužini, nemojte ići do kraja. Svaku viršlu uvijte u oblik srca ik učvrstite čačkalicom za zube u donji kraj, gde se sakupljaju ivice srca....
Cvet od viršle i jajaCvet od viršle i jaja
01. jun
Viršle oljuštiti i naseći ih na polovine po dužini. Poprečno napraviti proreze na obe polovine, do polovine viršle. Uviti ih u obliku kruga, pa krajeve pričvrstiti čačkalicom za zube. Staviti viršle da se prže....
Lake kornjače od viršli i mlevenog mesaLake kornjače od viršli i mlevenog mesa
25. maj
Stavite u sredinu, preko oljuštenih viršli, kao oklop kornjače. Isecite jedan kraj viršle po dijagonali za noge, a drugi isecite horizontalno za usta i iznad njega napravite oči od bibera u zrnu....
Viršle u lisnatom testuViršle u lisnatom testu
21. jul
Viršle isecite na pola i stavite u proreze na komadićima kačkavalja. Uvijte viršle u trake lisnatog testa i isecite na komade. Preko svakog komada napravite tri proreza....
Jednostavne viršle s kačkavaljemJednostavne viršle s kačkavaljem
02. april
Isecite viršle na lente ili na 4 dela po dužini. Neke od parčića oštricom noža isecite i uvijte u krug. Od testa razvijte koru i isecite na trake, uvijte oko kružića viršli, može i sa dve lente....
Omiljene viršle u testuOmiljene viršle u testu
25. jun
Izvadite iz rerne, ostavite da se ohlade i poslužite omiljene viršle u testu....
Viršle u pavlaci za kuvanjeViršle u pavlaci za kuvanje
28. dec.
Viršle oljuštiti, obariti, iseckati ih i odložiti sa strane. U tiganj usuti ulje, dodati seckani crni luk, seckanu šargarepu i seckanu papriku. Upržiti dok ne omekšaju....
Viršle u kori za pituViršle u kori za pitu
01. nov.
Namažite preko viršli. Pecite ukusan doručak u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotov - oko 30 minuta. Viršle u korama za pitu su sjajne!...
ViršleViršle
18. jul
Sastav viršli Poslednjih godina se kod nas viršle dosta reklamiraju i iako tvrde da su od pravog mesa, sumnje da li je to tačno ipak ostaju....
Kiflice sa viršlom i siromKiflice sa viršlom i sirom
27. dec.
Svaka kora se maže čjutenicom i stavlja se po pola viršle, sir i kiseli krastavčići, nakon čega se uvija u rolnicu. Rolnice se poređaju u posudu za pečenje sa papirom. Mažu se jajetom i posipaju susamom i čubrom....
Pogačice sa viršlom i semenkamaPogačice sa viršlom i semenkama
10. maj
Podelite viršlu na pola i svaku polovinu uvijte u testo. Premažite umućenim žumancetom i posipajte semenke. Pecite prvo na 50 stepeni, da testo naraste i posle na 180 stepeni, dok ne porumene....
Rolnice sa sirom, viršlom i ljutenicomRolnice sa sirom, viršlom i ljutenicom
06. maj
Sečemo viršlu veoma sitno. Promešamo sir i viršlu u posudicu, odvajamo sa strane jer ćemo ih iskoristiti za nadev. U udubljenje, koje pravimo u brašnu, sipamo vodu sa svežim mlekom, aktiviranim kvascem sa šećerom....
Pita od hleba sa viršlom i kačkavaljemPita od hleba sa viršlom i kačkavaljem
18. april
1
U kiselo mleko dodjate prašak za pecivo i promešajte da nadođe, dodajte u jaja, nakon toga ulje, mrvljeni sir, brašno od spelte, komade viršle i kriške hleba, izmrvljene na zalogaje....
Pržene pite sa viršlom i krompir pireomPržene pite sa viršlom i krompir pireom
28. sep.
Pržene pitice sa viršlom i krompir pireom su veoma ukusne....
Pogačice sa sirom i rol-viršle u kalupima za mafinePogačice sa sirom i rol-viršle u kalupima za mafine
10. april
U drugi umesto sira namažemo malo ljutenice, stavljamo komade viršle, šarenu so i malo kačkavalja. Uvijamo na isti način. Kad budu gotovi ređamo ih u kalup za mafine i namažemo jajetom....
Srca od viršliSrca od viršli
09. mart
Viršle se ogule i umoče u vrelu vodu na nekoliko minuta tako da postanu elastičnije. Pomoću noža se prave razrezi po celoj dužini viršli tako što se ostavlja samo otprilike 1 cm u kraju....
Zvezde od viršliZvezde od viršli
27. maj
Pred kraj narendajte trapist preko zvezda od viršli....
Čupave viršleČupave viršle
05. april
Kada se ispeku, viršle posipajte listićima peršuna....
Rol-viršleRol-viršle
17. avgust
Isečemo viršle po pola, uvijamo ih u razvučene trakice od testa. Stavljamo 2, 3 ili 4 trakice, u zavisnosti od toga koje veličine želimo da budu rol-viršle. Gotove rol-viršle stavljamo u namazan pleh....
Viršle cvećeViršle cveće
21. feb.
Razvučemo viršle tako da je uvijemo oko tri puta. Koristimo tanke virške i ne mnogo duge. Ako sa strane ostane testa, možemo iseći....
Omlet od tikvica i viršliOmlet od tikvica i viršli
24. dec.
1
Tikvicu, viršle i krompir iseckati na kolutove. Crni luk sitno iseckati. U tiganju propržiti tikvice, dodati maslac, krompir i viršle. Posoliti i pobiberiti. Jaja umutiti sa kiselom pavlakom....
Pinjole - koristi i hranljivi sastavPinjole - koristi i hranljivi sastav
25. mart
Jedna porcija od 28 grama pinjola sadrži: - kalorije - 191 kalorija; - masti - 19 grama; - ugljeni hidrati - 3, 7 grama; - vlakna - 1 gram; - proteini - 3, 9 grama; U sastav pionjola takođe ulaze: - Vitamini - A, B1...
Kajsije - koristi i hranjljivi sastavKajsije - koristi i hranjljivi sastav
08. mart
Nutritivni sastav, vitamini i minerali u kajsiji Dve kajsije sadrže: - kalorije - 34; - ugljeni hidrati - 8 g; - proteini - 1 g; - masti - 0, 27 g; - vlakna - 1, 5 g; - vitamini A i C - 8% potrebne dnevne doze; -...
Avdika - lekovita svojsta i sastavAvdika - lekovita svojsta i sastav
11. maj
Avdika koja je sestra bliznakinja zove, je biljka sa brojnim terapeutskim svojstvima, koja može da se koristi za lečenje i kao preventiva kod velikog broja oboljenja. Naziva se još i apta, aptovina, burjan, smrdljiva bazga...
Kalorije i sastav kiselog kupusaKalorije i sastav kiselog kupusa
13. januar
Cenjen je ne samo zbog dobrog ukusa, već i zbog brojnih zdravstvenih koristi zbog svog bogatog sastava....