Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dinja sa pršutomDinju naseći na polovine i očisiti od semena. Nožem i kašikom odvojiti mesnati deo od kore.
Poravnjati sa donje strane, da se ne bi klatila prilikom serviranja....
11. maj
Slatko od dinja i šljivaOperemo dinju i isečemo na sitne kockice. Šljive oljuštimo i takođe sitno iseckamo. One će dati ukus dinji.
Sipamo šećer i stavljamo slatko na vatru. Ne dodajemo ništa....
20. okt.
DinjaVrste dinja
Kantalup - Ova vrsta, zvana još maksmelon, ima jarko narandžastu unutrašnjost i koru s kaki bojom. To je vrsta dinje koja sadrži najviše beta karotena....
21. jun
Slatko od dinja sa limunom i vanilomIsecite očišćenu dinju na sitne parčiće. Stavite je u cediljku ili gazu i stavite da se ocedi 15-20 minuta u posudu u kojoj ćete kuvati slatko....
04. sep.
Smuti od dinje i breskveDinju oljuštite i nasecite na kockice. Breskvu oljuštite i takođe nasecite na kockice. Voće stavite u visoku i usku posudu.
Sipajte so svežeg mleka i ispasirajte sve u kašu....
18. avgust
Loptice dinje u čokoladnoj čašiPresecite dinju na pola i odstranite seme i višak tečnosti. Koristeći alat za dinju, počnite da odblikujete kuglice od dinje. Dodajte koliko želite loptica dinje u čaše čokolade....
13. april
Osvežavajući sorbe od dinje i ananasaOvaj sorbe od dinje i ananasa će vas osvežitei i doneti mnogo raspoloženja svojom svežinom i ukusom....
22. jul
Džem od krušaka, dinje i bananaVruć džem od krušaka, dinje i banana sipati u zagrejane tegle i okrenuti ma poklopac, uviti u ćebe i ostaviti tako da se ohladi....
28. avgust
Dinja sa komadićima karamela sa maslacem, medom i parmezanomSečemo gornji deo dinje, pažljivo vadimo semenke i kašikom za voće sečemo lopte (izdubimo dinju).
Vraćamo lopte nazad tako što ih pažljivo slažemo jednu na drugu (punimo dinju). Stavljamo komadiće karamela....
16. nov.
Semifredo od dinje sa domaćim krokanom i tofijemU blenderu na kašu sameljite dinju sa šećerom, ako vam je pavlaka nezaslađena. Sjedinite voćnu smesu sa smesom od pavlake, pažljivo mešajte.
6....
08. avgust
Sorbe od dinje u domaćoj mašini za sladoledOljuštite dinju od kore, odvojite semenke i isecite na kriške. Svaku krišku isecite na kockice i sameljte (zajedno sa svežim sokom od limuna i medom).
Dobijeni pire sipajte u mašinu za sladoled....
29. jul
Smuti od dinje i banane protiv visokog holesterolaOljuštite dinju i isecite je na kockice.
Oljuštite bananu i isecite je na kolutove. Stavite ih u nutribulet i dodajte sok od banane ili nektar.
Dobro umutite dok ne dobijete homogenu smesu....
21. januar
1
Slatko od dinjaOčistimo dinju od semenki i sitno iseckamo. Stavljamo u duboku posudu i posipamo šećerom da odstoji 8 sati.
Sipamo 1 šolju vode i stavljamo na vatru, kuvamo na tihoj vatri, dok ne počne da se zgušnjuje....
13. avgust
Sorte dinjeDeda Mraz - ova vrsta se naziva i božićnom dinjom, jer se najčešće može naći u decembru. Plodovi ove vrste podsećaju na lubenicu i imaju zlatne šare po sebi, ali zato nisu toliko slatki kao druge vrste....
15. maj
Vrste PatlidžanaSve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
06. avgust
Vrste pohovanjaPostoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
23. sep.
Vrste pirinčaVrste pirinča
Najviše rasprostranjene su tri vrste pirinča - beli pirinač koji je originalan za Aziju, pirinač, uzgajan u Africi i divlji pirinač....
18. sep.
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Ova zemlja je jedina u svetu koja nudi takvo bogatstvo sireva....
08. jul
Vrste začinskog biberaPošto ova vrsta bibera ima mekši i slabiji ukus od ostalih vrsta, koristi se u pripremi raznih salata, začinjenih jela sa sirom, belih sosova i ribe....
14. sep.
Različite vrste lukaPoznato je oko 1.200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima....
14. dec.