Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»10 najmoćnijih super biljaka za podmlađivanje, koje su priznate u svetu

10 najmoćnijih super biljaka za podmlađivanje, koje su priznate u svetu

ZoriZori
Guru
228224
3 od 10 Fotografije

3. Kopriva


Kopriva je izuzetan tonik za lečenje hroničnog umora, izjavljuje Rejčel. - Za one koji su izmoreni od stresa i pate od depresije i nervoze, visoka hranljiva vrednost i sastojci u koprivi koji pročišćavaju, održavaju celo telo, ali najviše nervni sistem.

Kopriva je moćno protivupalno sredstvo i njeg čaj pomaže kod artritisa i raznih dužih infekcija. Ona ima i diuretičan efekat, koji štedi organizam, i njeno duže korišćenje se koristi prilikom problema kod urinarnog sistema.

Kopriva je takođe sredstvo za pročišćavanje krvi i limfi, ima antialergijska dejstva i antianemična svojstva. Kopriva je bogata gvožđem, magnezijumom, folnom kiselinom, vitaminima A i C.

Svi znamo da jedna zdrava dijeta treba da uključuje naših pet obroka u toku dana, sa različitim voćem i povrćem. Ali je važno da se zapitamo da začini takođe mogu da nam pomognu kako bismo bili zdravi, energični i pozitivni.

Eksperz za začine Rejčel Landon nam otkriva koristi za zdravlje od specijane grupe začine, koji se zobu adaptogeni u svojoj novoj knjizi Superzačini (Superherbs).

Začini kao što su kurkuma, kopriva i đumbir dokazano održavaju telo zdravijim, stimulišu imunitet, olakšavaju stres i unose veoma važan balans u naše telo.

Otkrijte top 10 super začina, uz pomoć kojih ćete se podmladiti, sačuvaćete se od stresnih situacija i osetićete trajno poboljšanje u načinu na koji spavate u toku noći kako se budite ujutru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji