bonapeti.rs»Članci»Zanimljivo»Pet najukusnijih salata na svetu - Koje su?

Pet najukusnijih salata na svetu - Koje su?

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
315816
Salata kapreze

Ako tokom ostalih godišnjih doba na našem stolu uglavnom imamo masna mesa, testenine i teška jela, onda je leti naša ishrana mnogo lakša i sadrži uglavnom svežu hranu biljnog porekla.

U stvari, u ovo doba godine unos svežeg voća i povrća povećava se četiri puta u odnosu na ostatak godine. Nije tajna da tokom letnjih vrućina salate postaju glavni izbor i mladih i starih.

Salata je ustvari predjelo napravljeno od malih komadića povrća ili voća začinjeno solju, drugim začinima i posebno odabranim dresingom. Osim proizvoda biljnog porekla, mogu sadržati i tunjevinu, jaja, piletinu, šunku, škampe, sir, kačkavalj i drugo.

Po pravilu, salate se služe hladne, ali naravno, postoje topli izuzeci. Na primer, nemačka salata od krompira je topla. Salate se mogu poslužiti same ili kao dodatak sendvičima. Takođe su odličan prilog glavnim jelima.

Salate

Međutim, svakako postoje salate koje svi vole, kao i one koje se dopadaju samo ljudima sa specifičnim ukusom.

Nudimo vam naše rangiranje pet najukusnijih salata na svetu:

Počasno prvo mesto zauzima salata Kapreze (Caprese). Većina vas verovatno već zna da je ovo klasična salata sa svežim paradajzom, mocarelom i bosiljkom.

Drugo mesto je za čuvenu Grčku salatu koja sadrži autentični proizvod Grčke - feta sir. Prilično je slična šopskoj salati i često se koristi kao prilog pilećim hamburgerima.

Na trećem mestu rang liste je Kranč (Crunch) Salata, koju čine kupus, orasi, orašasti plodovi, testenina, slatko -kiseli dresing. Oni koji su to probali kažu da je neverovatno.

Grčka salata

Sledeća omiljena salata na svetu je takozvana Zimska salata, napravljena od brokolija, patlidžana, belog luka i đumbira.

Peto mesto zauzima Mediteranska salata, i to ona koja sadrži pasulj, leblebije, masline, inćune i tunjevinu, poznatu i kao salata Nica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest