Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Džin - koristan za zdravlje i topi kilograme

Džin - koristan za zdravlje i topi kilograme

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
231
Džin - koristan za zdravlje i topi kilograme

8 jun je Svetski dan džina, tako da sa radošću želimo da vas pozovemo - pijte džin! U tome pozovaju i litvanski naučnici. Oni su dokazali da je napitak koristan za zdravlje i ubrzava sagorevanje kalorija - šta je lepše od toga.

Osnovni sastojak džina je kleka. Naime zbog nje napitak ima korisna svostva. Samo sat vremena nakon što popijemo koktel, telo počinje da sagoreva kalorije zahvaljujući ubrzanom metabolizmu.

Voćne kleke su bogate antioksidansima i deluju kao prirodan diuretik. U jednoj čaši džiga se nalazi 67 kalorija, koje brzo nakon toga sagorevaju posredstvom stimuliranja metavolizma.

džin

Kleka je među univerzalnim sredstvima protiv nadimanja stomaka. Takođe smanjuje upalu arterija. Međutim, najinteresantnije je drugo - ispostavilo se da napitak ubrzava metabolizam do 17%.

Naučnici sa univerziteta Sigulda su napravili istraživanje sa miševima. Oni koji su redovno uzimali džin su ubrzali proces razgrđivanja supstanci sa do 17 %. To je još jedan dokaz da je džin jedan od najbolji i najkorisnijih alkoholnih napitaka.

To nije prvo istraživanje. 2008 godine je dokazano da je džin sa tonikom najsigurniji alkoholni napitak za dijabetičare tip 1. To je zbog korisnih efekata kleke na arterije.

kleka

Kleka se bori još i sa infekcijama, kašljem, zatvorom i poremećajima bubrega. Antioksidans u njemu pomaže popunjavanju bora. Neki tvrde da džin može pomoći u borbi protiv raka. Kisele trave u napitku čuvaju želudac i pomažu sa varenjem.

Da ne biste izgubili koristi od džina, potrebno je da se držite podalje od korišćenja tonika sa mnogo kinina ili šećera. Da ne biste uzimali višak kalorija, uzimajte džin razređen sa dijetetskim napitkom. Da bi ste dobili jedinstven miris i još koristi, dodajte u koktel ruzmarin, bosiljak ili krišku krastavca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest