Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Kada masna hrana... topi kilograme?

Kada masna hrana... topi kilograme?

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
12107
Kada masna hrana... topi kilograme?

Možda izgleda neverovatno, ali je istina - masna hrana ponekad dovodi do topljenja kilograma. Razlog je to što iako je hrana kalorična, daleko je hranljivija. Osim toga, masna hrana je i korisna za zdravlje.

Tako da, ne očajavajte - uzimanje više kalorija zapravo može biti jednako gubitku težine. Čak će i najboljim matematičarima biti teško da dokažu ovu jednakost, ali uprkos tome, masnoće vam mogu pomoći da ostanete mršavi. Da, ljudsko telo je puno misterija.

Zašto konzumacija masti pomaže da ostanemo mršavi?

Kada masna hrana... topi kilograme?

Da biste smršali dok jedete masno, dovoljno je da se fokusirate na zdrave masti u meniju, da uzimate umerenu količinu proteina i da eliminišete šećer, da biste naterali organizam da "gorivo" uzima iz rezervi masti.

Istina je da najveći neprijatelj svakog režima ishrane ostaje šećer, koji je veoma često sakriven u gotovoj hrani i koja se masovno konzumira u suficitu. Osim toga, problem ranifisanog šećera je taj što on organizmu dostavlja samo prazne kalorije, koje nemaju nikakvu hranljivu vrednost.

Suprotno tome, sa tačke gledišta ishrane, masna hrana je veoma važna jer je zastina, što dozvoljava da se ograniči želja za hranom. Rezultat nije jedan te isti kada pojedeš komadić dimljeng lososa ili pet bombona, zar ne! Prvo nam daje mogućnost da se zaustavimo, dok nas druga zove da dovršimo kesicu sa bombonama.

Koja je to zdrava masna hrana?

Kada masna hrana... topi kilograme?

Nije jednostavno kada čovek nema predstavu o tome kako da odredi koja masna hrana može da bude ona koja će mu omogućiti da skine kilograme.

Zato bi bilo lepo da se prisetite da treba da jedete prirodne masti i da zaboravite na transmasne kiseline, korišćene u prehrambenoj industriji za proizvodnju slatkiša, pica i drugih poslastica.

Zašto ih kompanije koriste? Veoma prosto - jer su jednostavni za upotrebu, zato što su jeftini i zato što osiguravaju trajnost.

Što se tiče korisnih masti, one se nalaze u avokadu, semenkama i biljkama od kojih se pravi ulje, masnim ribama. Ne kolebajte se da u svoj meni uključite jaja, pa čak i slaninu, šunku, kobasicu i druge proizvode od svinjskog mesa.

Nećete povećati kilažu!

E da, naravno, ako ne konzumirate štetne masti i šećer, neće postojati razlog zbog kog biste hteli da smršate. I ipak niko nije svetac, naročito kada je s druge strane ukus hrane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest