Genijalan kolač koji su izmislili u Japanu, priprema se sa samo 3 sastojka i može da zadovolji i one sa najhirovitijim ukusom. Sa ovim kolačem možete da uštedite vreme i novac.
Potrebno vam je 3 jajeta, 120 g bele čokolade, koju možete zameniti mlečnom i 120 g maskarponea.
U posudu izmrvite čokoladu na blokčiće, nakon toga rastopite na pari. U rastopljenu čokoladu dodajte maskarpone i pažljivo mešajte dok ne dobijete homogenu smesu
Odvojite belanca od žumanaca, belanca treba da budu umućena na sneg, a žumanca dodajte u smesu od čokolade i maskarponea.
Nakon što dobro pomešate žumanca sa ostalim sastojcima, počnite da dodajte belanca u nekoliko delova, mešajte neprestano.
Kolač pecite na pari u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni oko 15 minuta.
Ova torta je izmišljenja pre oko 2 godine, a njegi pregledi na videu na Youtube-u koji pokazuje kako se priprema, su preko milion i po. Komentari su pozitivni, a kolač se opisuje kao lagan i izuzetno ukusan.
Ako vam se jede kolač sa ukusom čokolade, možete pripremiti i drugi brz desert za koji vam je potrebno samo 3 sastojka i oko 40 minuta vremena.
Za čokoladni kolač vam je potrebno 6 jaja, 2 šolje sa blokčićima mlečne čokolade i 6 supenih kašika maslaca.
Rastopite čokoladu na pari, nakon toga dodajte maslac i žumanca, mešajte dok ne dobijet homogenu smesu. Umutite belanca na sneg i postepeno dodajte u čokoladu.
U namazan i brašnom posut pleh sipajte smesu i pecite na 190 stepeni.
Komentari