bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Koja hrana leči dijabetes

Koja hrana leči dijabetes

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2301
Dijabetes

Ljudi koji imaju dijabetes neprestano slušaju koju hranu ne bi trebalo da gledaju i koju ne mogu da konzumiraju. Međutim, postoji takva hrana i napici koji mogu da ublaže simptome, pa čak i da izleče bolest.

Realno postoji hrana koja može da pomogne u lečenju dijabetesa 2. tipa. Osnovni uzrok pojave ovog tipa dijabetesa je disbalans flore u crevima. Uzrokuje ga sistemska gljivična infekcija poznata kao kandidijaza.

Jedini način za njeno efikasno eliminisanje iz tela jeste da se hrani odgovarajućim hranljivim materijama i probioticima, koji obnavljaju bakterijalnu ravnotežu. Evo koje su to namirnice:

Kokos

Kokosova voda i kokosovo mleko

Ukusno kokosovo mleko i čuvena kokosova vodica najsigurniji su za dijabetičare. Kokosova voda dobijena prirodnim putem poboljšava ravnotežu elektrolita i sjajna je alternativa za tradicionalne energetske napitke. Sadrži kalijum, natrijum bikarbonat, kalcijum, natrijum, hlor, magnezijum, fosfat i sulfat. Elektroliti su od vitalnog značaja za hidrataciju organizma. Oni hrane ćelije.

Prirodni šećeri koji se nalaze u kokosovoj vodi, savršeno su uravnoteženi sa elektrolitima, vitaminima i mikroelementima. Na taj način telo se istovremeno hidrira, dok nivo šećera u krvi ostaje stabilan.

Himalajska so

Himalajska so

So je hranljiva materija koja je od životnog značaja za čoveka. Za ljude koji imaju dijabetes 2. tipa najviše se preporučuje himalajska so roze boje, so iz Keltskog mora i uopšte ceo spektar morske soli. Mikroelementi koji se nalaze u ovom tipu soli, stimulišu nadbubrežnu i štitnu žlezdu, ublažavaju razne kožne bolesti, podstiču imunitet, bore se protiv alergija, alkališu i pročišćavaju krv. S druge strane, poboljšavaju prirodno regulisanje šećera u krvi, kao i metabolizam.

Zeleno lisnato povrće

Zeleno povrće

Ova vrsta povrća sadrži snažno detoksikaciono i alkalizirajuće dejstvo. Pored toga, predstavljaju hranu koja organizmu pruža vitamine, minerale i druge vredne hranljive materije. Na taj način se vraća izgubljena рН ravnoteža crevne flore. Najbolja je repa, prokelj, ren, spanać i rukola. Konzumiraju se blago izdinstani, kuvani. Pomažu telu da se oslobodi toksičnih gljivica i stavaraju uslove da se šećer u krvi izbalansira i pravilno reguliše.

Morske alge

U svom sastavu one sadrže desetine elemenata koji su od neophodni za navodnjavanje i održavanje protoka kiseonika u telu. One normalizuju nervni sistem i podstiču rast, jačaju tkiva i kosti. Najbolje morske alge su od vrste nori, kombu, uakama, hidžiki, dulse, arame i agar. Osim što regulišu šećer u krvi, imaju i protivupalna svojstva i čiste krv od toksina.

Jabukovo sirće

Najbolji lek za visok nivo šećera u krvi je jabukovo sirće. Pije se samo ili se dodaje u sveže sokove i druge napitke. Efikasno je i predstavlja moćan i dostupan prirodni lek protiv dijabetesa 2. tipa. Dokazano skida nivo šećera u krvi kako na prazan stomak, tako i nakon jela. S druge strane, sirćetna kiselina pomaže u sprečavanju apsorpcije nekih vrsta šećera u krvi i skroba u crevima. To im dozvoljava da prođu bez uticaja na nivo šećera u krvi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest