bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Ideje za laganu večeru u tiganju

Ideje za laganu večeru u tiganju

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
1440
Ideje za laganu večeru u tiganju
Fotografija: Desislava Doncheva

U naše vreme žena, osim što je majka i domaćica, sve češće je i zaposlena žena, koja je po ceo dan na radnom mestu. Upravo iz tih razloga, kada se ona uveče vrati kući nema niti vremena, niti želje da nekoliko sati provede ispred šporeta.

Brze i jednostavne večere koje možemo koje možemo spremiti u tiganju su spas u sličnim slučajevima. One ne samo što štede vreme i nerve, već može i da ih spremi svako, ko ima slobodnih 10-15 minuta, tako da cela porodica nakon toga može da jede toplu i sveže spremljenu hranu.

1. Pržena jaja

Prva stvar ka kojoj posežemo kada primetimo da nemamo skuvano jelo, a gladni smo i ne možemo dugo da čekamo, su jaja. Možete ih spremiti u najrazličitijim oblicima - obična jaja na oko, pržena sa spanaćem (prazilukom, koprivom, livadsko zelje i bilo koji drugi zeleniš takođe mnogo dobro ide uz sličnu večeru), sa spanaćem po sopstvenom ukusu, sa omiljenom kobasicom, u obliku omleta, miš-maš, jaja na panagjurski način i šta sve još.

2. Prženi krompir

Ideje za laganu večeru u tiganju

Uhvatite decu i muža da ogule i iseku krompiriće i zajedničkim snagama možete spremiti večeru za otprilike 15 minuta. Budite sigurni da niko ne može da odoli aromi toplih, upravo isprženih krompirića.

3. Piletina u tiganju

Ideje za laganu večeru u tiganju

Bez obzira na to da li u gril tiganju sa sasvim malo masti ili kao vok sa različitim začinima i povrćem, piletina ostaje među top proizvodima koji se brzo spremaju. Krhka je i potrebno joj je sasvim malo vremena za termičku obradu, što je pretvara i u obavezni atribut za frižider ili vaš zamrzivač.

4. Paprike sa paradajz sosom pohovane paprike

Ideje za laganu večeru u tiganju

Ako se u vašem podrumu nalazi tegla paradajz sosa, a u zamrzivaču kesica pečenih paprika, za ne više od 15 minuta možete pripremiti toplo domaće jelo sa izazovnim ukusnim sosom. Pečene paprike možete koristiti sa 1-2 jaja i malo prezli za pohovanje. U oba slučaja nećete zažaliti.

5. Palačinke

Ideje za laganu večeru u tiganju

Smesa za palačinke se brzo pravi, a u zavisnosti od toga kakav recept ćete izabrati za pripremu, možete se i osloniti na onu koja će se može spremiti u vaše željeno vreme i posle da se sačuva u frižideru za večeru. Kada se vratite nakon posla za 5-10 minuta možete ispeći palačinke i da uživate u njima uz sladak ili slani nadev po želji.

Ne postoji ništa ukusnije od sveže spremljene hrane tako da, nemojte se opravdavati da uveče nemate vremena da kuvate. Tiganj može postati vaš veoma dobar prijatelj bez obzira na njegov oblik - vok, tiganj za palačinke, obični tiganj za prženje, gril-tiganj - uz pomoć svakog od njih možete svoj svakodnevni meni učiniti raznoobraznijim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest