Mislite da je keto dijetu nemoguće ispuniti? Razmislite ponovo. Ketogena dijeta uključuje hranu koja sadrži mnogo masti, umereno proteina i malo ugljenih hidrata.
U ovom članku ćemo vas upoznati sa dve zanimljive ideje za keto večeru za koje ne samo da je potrebno manje od 30 minuta da se pripreme, već vam daju i dovoljno vremena da izađete i živite svoj život u spokoju.
Piletina sa pavlakom i belim lukom
Neophodni proizvodi: 1 kg tanko isečenih pilećih prsa bez kostiju; 2 kašike maslinovog ulja; 230 g pavlake; 40 g pilećeg bujona; 1 kašičica belog luka u prahu; 1 kašičica Italijanskog začina; 60 g parmezana; 200 g spanaća, sitno iseckanog; 100 g sušenog paradajza;
Način pripreme:
1. U veliki tiganj dodajte maslinovo ulje i pržite piletinu na srednje jakoj vatri 3-5 minuta sa svake strane, ili dok ne porumeni. Sklonite piletinu u stranu na tanjir.
2. Dodajte pavlaku, pileći bujon, beli luk u prahu, italijanski začin i parmezan. Mešajte na srednje jakoj vatri dok smesa ne počne da se zgušnjava.
3. Dodajte spanać i sušeni paradajz i dinstajte dok spanać ne počne da omekšava. Vratite piletinu nazad u tiganj.
4. Po želji poslužite uz testeninu po izboru.
Indijska piletina
Potrebni proizvodi:3 pileća bataka bez kože; 2 kašike kokosovog ulja; 20 g sirovog indijskog oraha; 1 zelena paprika; 1/2 kašičice mlevenog đumbira; 1 kašika pirinčanog sirćeta; 1/2 kašike čili sosa sa belim lukom; 1kašika mlevenog belog luka; 1 kašika susamovog ulja; 1 kašika semenki susama; 1 kašika mladog crnog luka; 50 g belog luka; so i biber po ukusu;
Način pripreme:
1. Zagrejte tiganj. Na laganoj vatri tostirajte indijske oraščiće oko 8 minuta ili dok ne počnu lagano da rumene. Uklonite sa vatre i ostavite na stranu.
2. Pileće batake isecite na komade veličine oko 3 cm. Isecite luk i papriku.
3. Pojačajte vatru na šporetu i dodajte kokosovo ulje u tiganj.
4. Kada se ulje zagreje, dodajte pileće batake i kuvajte oko 5 minuta.
5. Kada je piletina potpuno spremna, dodajte biber, crni luk, beli luk, beli luk čili sos i začine (đumbir, so, biber). Ostavite na visokoj temperaturi 2-3 minuta.
6. Dodajte pirinčano sirće i indijski orah. Kuvajte na visokoj temperaturi dok tečnost ne postane lepljiva. Na kraju, u tiganju ne bi trebalo da bude viška tečnosti.
7. Pospite susamom i susamovim uljem. Poslužite ukusnu keto večeru.
Prijatno!
Evo nekih drugih keto recepata za večeru koje možete isprobati:
- Rolat od tikvica sa krem sirom;
- Keto pica sa karfiolom;
- Goveđi jezik u maslacu;
Komentari